Det blev igen en sen aften, fordi først gik snakken. Så læste Henrik godnathistorie, afsnittet om Sandodden hytten fra bogen ”Fangstmands perioden”. Der efter var vi alle grydeklar.

Vi sov alle i hytten Per, Henrik og Bjørn i sengene og jeg på gulvet.

Det blev en dejlig nats søvn. Da vi stod op gik jeg ud for at tisse, og der lige uden for hytten, sad ræven fra i går og kiggede, dejlig morgen.

Senere fik vi at vide, at der havde været Isbjørn i nat, men den var stukket af, uden de behøvede at skyde varselsskud. Den var løbet direkte forbi vores hytte. Den ville vi alle gerne havde set.

Vi spiste morgenmad og begyndte dagens program. Først stod den på lektion i vores brænder. He efter begyndte vi at pakke kajakker. Først med det ekstra mad og grej til næste uge. Det var et festligt syn, fordi vi måtte ned på maven og kravle ud i spidsen og ende af kajakken for at pakke den bedst muligt.

Stille og roligt forsvandt vores ting ned i kajakkerne. Der var også god tid til at pakke vores private grej og få det fordelt i kajakken. Dejligt at få styr på det hele, stille og roligt.

Efter middagsmad, var vi så heldige at få en rundvisning på Daneborg og se hvordan Slædepatruljen Sirius bor i dag og hilse på Slædehold 5’s hund. For mig var det sjovt at se, at nogen ting overhovedet ikke har ændret sig og andre ting er ændret meget.

Efter den super gode rundvisning spiste vi aftensmad og pakkede det sidste udstyr. Flyveren skulle komme kl. 19 med vores rifler og Nanok der skal ud her fra. Flyveren var udsat og lande først lidt over 20.

Herligt at få riflerne og vi kunne tage af sted. Nu kunne vi få vendt døgn med det samme. Planen har hele tiden været at padle om natten, da vejret ofte er mere stabilt. Nu kunne vi starte med at vende døgn.

Vi fik sagt farvel til næste alle og en del var kommet ned for at sige god tur. Klokken 21.10 kunne vi endelig stævne ud på eventyr. Tusind tak til Sirius for at tag godt i mod os.

Vi lagde ud i stort set vindstille og havblik. Der var godt nok en del is, men ikke noget vi ikke let kunne padle igennem.

Sikke en start. Det var så ubeskriveligt smukt, at det ikke kan beskrives. Vi padlede mod syd for at komme til Sandøen. Her skulle vi se på hvalrosser. Da vi kom nærmere øen, kunne vi se at heldet var med os, der lå hvalrosser. Vi lagde til og gik hen mod dem. Det var en stor flok der tog i mod os, stor snorkene og prustene. Vi kunne gå meget tæt på og tage billeder. Et imponerende og mærkeligt dyr. De vejrer normalt mellem 1-1,5 tons. Det er pænt stort når man står en 8 meter der fra. De holdt øje med os ved at løfte hovedet lidt, elles sov de flest bare videre.

Humøret var højt da vi padlede mod syd. Det er smukt at padle mellem alt isen i helt vindstille med de flottes røde fjelde til højre for os. Vi krydsede fjorden og kom til Kap Breusing, hvor vi holdt en pause for at se den forfaldende hytte. Dejligt at få strukket benene og lidt at spise.

Videre langs kysten stod de flotteste klipper, i små søjler. Flere sted med mågereder højt oppe, med små måge unger der kiggede ud på os. Hele dagen var der også mange hun edderfugle og en del steder med små ællinger på vandet. Vi kom hurtigt frem ad, vi så en snehare og flere moskusokser på land, før vi kom til dagens mål Dahl Skær hytten. Her valgte vi at slå lejr. Det var pænt koldt, da der var skygge her, kl. 3 om natten. Her var frost og der lå ny is flere steder, når vi padlede.

Vi bar det grej vi skulle bruge op til den lille fine hytte.

Efter vi fik pakket ud og tørt tøj på, stod den på knækbrød. Nu er der lidt tid før vi skal have aftensmad og i seng.

Flere af os er godt trætte nu. Plan er at vende døgn fast. Vi skal op kl. 17 senere i dag. Derfor gælder det om at holde den kørende lidt.

Det gode ved at vende døgn er det stille vejr om natten og solen kan tørre vores tøj når vi sover og lade solceller.

En perfekt start på turen, med store uforglemmelige oplevelser.

Dato:

Dag / Lejr: 2/2

Pos: 74 09 581 / 20 18 474

Distance: 22,6 km

Vejr: 5 til minus 3 grader. Sol, vindstille og kun meget få tynde skyer

Sigt: 30-50 km

Erik

P.S: Vores opdateringer kan let blive forskudt. Vi får nok ikke en hel normal rytme.

Indlægget er opdateret: 10. december 2020