Der var ikke en vind der rørte sig da vi vågnede og helle natten havde det været så stille, at jeg let kunne høre når folk løb ud for at nat tisse. Det lovede til at blive en herlig dag igen.

I dag kom jeg på toilet få sekunder før Kenneth, ha ha. Må beklage meget at jeg var 62 sek om mit ærinde og ikke 30 sek som jeg lovede.

Vi begav os af sted på endnu en dag som altid, i lige line, i hver vores lille verden, i næsten ingen tøj grundet varmen. Det er meget forskelligt hvordan vi hver især tager dagen. Langt de flest høre musik eller lydbøger, nogle hørt så de er helt væk, andre lavt de også kan føle med. Forhåbentlig høre forreste mand ikke musik så han kan høre ”venstre” og ”højre”. Jeg personligt høre musik hele dagen, men meget lavt, fordi jeg skal kommunikere med folk, eller retter sagt råbe af folk. Jeg elsker også at høre sne knitre under mig og høre forskelle om det er koldt, blødt, hård, varmt og alle de nuancer som sne og is kan have.

Hele dagen går folk i deres egen verden, vi går ikke og snakke side om side. Grund til vi går på række er at vi laver spor til hinanden, selv om det er super godt føre. Hvis folk gik og snakkede side om side, ville det også være surt hvis en gik kold sidst på dagen, fordi de havde snakket. En anden god grund er at så er der noget at snakke om i pauserne og om aften.

Det er hovedsagligt en personlig rejse i sit indre, fordi dagene er så ”ens” er der masser af tid til at tænke stor tanker, små tanker, ingen tanker. Der er tid til at tænke over livet, fortiden, fremtiden, planer og drømme. Andre dage kan man kun tænke på man er så træt, at hvert skridt tælles og hvert minut vendes, med ønsket om dagen snart må have en ende. Næsten dag kan man så være flyvende igen. Det kan også ske igennem dagen at noget af dagen er hård og andre dele af dagen er let. Det er helt vildt så mange stadier man kan komme igennem på en dag.

Sådan forløb vores dag også i dag. På nær jeg havde slubbet styring af tempo i starten af dagen, for at se hvad vi kan gå. Føret var super godt da det ikke var så koldt. Men vi løb af sted med 3 og 2,9 km på 45 min. Men det var for hurtigt, alt for mange blev for slidt. Jeg måtte trække lidt i bremsen igen. Med vi endte med at holde lidt over 2,8 i snit per 45 min og endte med 22,7 km. Kræfterne kunne have være brugt bedre ved et mere ens tempo, men det kan vi gøre i morgen.

En super flot dag igen og helt utroligt stille her i isørken. Når vi stod stille var der kun stilhed og stilhed, men når vi går knirke og knager det i sneen.

Selv Jesper abe, fik luft i dag. Den har de valgt at kalde ”Erik” men det må så være ”Erik den anden”. Ved ikke om jeg skal være smigret eller noget mistænklig?

I morgen og 3 dage frem går vi op på 9 x 45. Vi håber meget på godt vejr, ingen storm eller white out. Det ville gøre en stor forskel på vores tur.

I morgen runder vi det højeste punkt på vores rute omkring de 2500 meter. Så går det let nedad de næste 3 dage, for så at gå noget mere nedad, der øger vi længde og tempoet igen.

Nu venter en aften som alle andre, med arbejde, godt selskab, hygge og trætte kroppen.

Jeg er super tilfreds med fremskridte, tempoet og folks holdning. Alle arbejder, er super tolerante og vil det samme over den fantastisk Grønlandsk Indlandsis, som et hold, sådan!

Kan oplyste at Søren og jeg forhandler om et demiti om han er langsom, men i går kom han ikke nærmere. I dag lykkes det faktisk at udvise noget der kunne se ud som tempo under oprettelsen af lejren. Vi må se hvad det før til?

–0–

Deltager: Pernille

Hej familie og venner!

Jeg har det rigtig godt og nyder isen sammen med de andre. Her er helt vildt smukt og i morgen når vi summit!!:) Hver dag bliver jeg bedre med ski, snesaven og til at lave toilet. Det er satme de flotteste toiletter indlandsisen har set, som Torben og jeg får bikset sammen… Mest fordi vi er gode til tetris! Toiletet bliver altid markeret med en skistav så man altid kan finde vej i white out.

Jeg tænker på jer og er glad for i er med i eventyret – det give meget bedre stænger når det hårdt, modvind og skiene ikke glider som de skal! Nu er jeg snart på sidste toilet rulle og glæder mig meget til at se jer og fortælle historier med masser af god mad og drikke. Pas på jer selv! Whooop whoooop

–0–

Dato: 30. april

Dag / Lejr: Dag 22 / Lejr 19

Pos: 66 19 31.2 / 44 02 17.7

Distance / Højde: 22,7 km, 2421 højde meter (gået 59 højde meter op.)

Føre: Halvt hård sne og vind skagler i sne, en del som de andre dage. Skaglerne er blevet lidt mindre og lidt blød sne.

Vejr: Omkring minus 5-8 grader. Morgen vindstille, skyfrit og sol. I løbet af dagen en yderst let brise fra nordvest. En super dejlig dag.<

Sigt: ubegrænset.

Erik

Indlægget er opdateret: 10. december 2020