Det blæste en lille smule op i går aftes, så da vi lage os til at sove, håbe vi meget på at vinden ville lægge sig til i morgen. Sørme da vi stod op var der kun en let vind, sol og dejlig sigt, skal vi være så heldig at opleve godt vejr to dage i træk.

Alle rutinerne om morgen, køre snart som smurt, folk ved hvad de skal og er klar. Den eneste der ikke kender sin plads er Kenneth, han er ALTID på toilet når jeg skal, den er sikker.

Vi klar igen at komme af sted kl. 0930, vi gik som altid til højre for solen og skulle have kroppen i gang. Jeg personligt synes at de første 45 min altid er de hårdeste, fordi jeg skal lige i gang, holde kurs og gerne holde et ok tempo. Heldigvis er folk foran gode til at finde tempoet så det er lidt letter.

Heldet var med os igen, vi fik den flottest dag, men høj sol og det blev hurtigt vindstille. Sigten var så langt øjet kunne se, dog går isen op og ned, så ofte kan vi ikke se særligt langt. Vi fandt et tempo der var lige lidt hurtigere i dag, det er herligt, det havde jeg ikke forventet, fordi det er trejde dagen, hvor vi går 8 omgang, så forventet lidt flere trætte personer.

Jeg nød dagen og det tror jeg også de andre har. Tænk sig at kunne sætte sig i pauserne og faktisk kunne mærke varmen i kroppen. Der var flere gang jeg ikke engang behøvede at tag dunjakke på, det er sørme nye tider. Anne vise igen igen sin berømte strækøvelse, bag over pulken når muligheden var der i pauserne.

Alle kæmpede sig igen flot igennem dagen, der er altid nogen der er godt brugt efter dages arbejde. Heldigvis skifter det lidt rundt i gruppen.

Da solen var i så godt humør, var der igen mulighed for at tørre soveposer, underlag, dunjakker og hvad man nu synes kunne trænge til lidt luft og sol.

Nu er alle igen bag de to stykker telt dug, det er ved at blive vores hjem. Selv om nogen flytter lidt rundt og vi skiftes til at være 2 og 3 i teltene. Så har alt sin plads, tøjet hænges i tørrenettet så det kan tørre til dagen efter, resten af slikposen nydes og en kop varmt drik nydes mens tingene finder deres plads. I mens køre brænderne i midten af teltet og smelter sne til vand, så alle vores termokander og drikkeflasker kan blive fyldt. Alle har deres personlig stil, hvordan tingene ligger, nogen har det sirligt lagt op, andre køre Michael stil, en stor bunke, hvor han hverdag undres over at han ikke kan finde sin ting.

Når alt har fundet sin plads, falder der lidt ro over lejren, snakken går, der er tid til at læse, skrivedagbog og passe brænderne. Dog har køkkenholdet altid travlt med at få varmet vand og lavet mad. Så kommer alle de andre mosen og fylder teltet og efterlader en dejlig opvask til køkkenholdet. Det gør at køkkenholdet altid har lidt ekstra at lave. Men der er forsat god tid til at få styr på det hele før soveposen kalder. I aften kunne vi nyde lækkert røget rensdyrkød, som Vagn selv havde skudt og taget med fra Nuuk, super dejligt.

I morgen er sidste dag med 8 x 45 min så går vi op i tid.

–0–

Deltager: Jesper

En hilsen til min kære forældre og resten af familien, mine venner, kollegaerne på Statistikken og Coach og ”mine” super seje løbere. Håber I alle har det godt, jeg glæder mig helt vildt til at se jer igen. Det er smukt, hårdt og lærerigt heroppe, og trods sygdom og andre små komplikation er jeg ved super godt mod, og klar til det sidste stræk mod østkysten.
Jeg er samme med otte dejlige rekrutsoldater, og under Far Eriks beskyttende vinger er alt under kontrol.
Sidst men ikke mindst går en særlig tanke til Camilla og familienZ.

–0–

Dato: 29. april

Dag / Lejr: Dag 21 / Lejr 18

Pos: 66 21 59.9 / 44 32 13.2

Distance / Højde: 21,5 km, 2362 højde meter (gået 40 højde meter op.)

Føre: Halvt hård sne og vind skagler i sne, en del som i går og lidt blød sne.

Vejr: Omkring minus 10 grader. Morgen let vind, skyfrit og sol. I løbet af dagen vindstille og en minus 6-8 grader. Vores flotteste dag indtil videre.

Sigt: ubegrænset.

Erik

PS der var fejl ved min webudbyder igår derfor først indlæg nu

Indlægget er opdateret: 10. december 2020