Dato: 13 jan, vest for Bulbjerg
Lejr / dag: 13 / 17
Pos (google) N 57.15514 E 09.00306
Distance roet: 17,72 km
Rotid: 7 timer (her af 1 time ved Lild)
Vejr: -3 til 1 grad. Skyer 6/8 mellem, 2/8 til 4/8 lave, fra øst. Vind 6 til 8 m/s til middag, herefter 10-15 m/s fra øst. Bølger 0,5 til 1 meter fra øst, Dønning fra Nordøst 0,5 meter, efter Lild 1,5 til 2 meter fra Nordøst.

Undskyld en dag for sent, men ingen net forbindelse.

Så blev det den 13. dog ikke fredag, men det kunne det lige så være. Det hedder jo også Jammerbugten. Så jammer jeg vil, LORT DAG, den værste på hele turen, av min krop, av mit grej.

Dagen lagde ok ud, brændingen var mindre end i går, og jeg kom fint ud. Så kunne jeg ro fra 100 til 300 meter fra land (svært at vurdere) men der var modstrøm meget, modvind, og modbølger. Bølgerne kom tæt, så kajakken kunne ikke gå over, så plast stop, op i fart igen. Eller retter sagt, jeg kom aldrig i fart, fordi de 15 km til Lild Strand tog 4 stive timer, evigheds stranden. Vind tog til flere gange når de lave skyer passede tog ca. 20 min hver gang.

Ved Lild lage jeg ind, jeg ville have lidt vand, kunne slet ikke finde nogen steder, måtte helt ned i byen, og ring på for at få noget. Han viste godt hvem jeg var, fra avisen, så vi fik en lille snak.

Jeg fik også ringet på lidt vejr, skulle være ok.

Efter en time var jeg tilbage i kajakken, jeg kom fint ud igen, lå lidt grød is lidt ud, der dæmpede vandet, ikke ret tykt. Efter Lild drejer kysten til Øst – Vest, så kunne se der var bølger, håbede på det var et rev. Det var det ikke, kom hurtigt ud i store bølger, især dønninger der kom fra Nordøst var store, håbede det blev bedre i vigen ved Bulbjerg, det gjorder det ikke, så kæmpede som en vild, for at komme fremad, rykkede ingen steder. Efter en time, kommet ca. 1 km, bølgerne blev ikke bedre, bare større, kom nogle 2 meter dønninger, slog så hårdt, tog så mange kræfter. Vinden tog også til. Efter 2 timer kunne jeg se jeg ikke ville nå Bulbjerg, så gik skråt indad, brænding blev vildere, jeg skulle til i land, var træt samt ville snart blive mørkt, kom fint ind ad, til 50 meter før land, kunne se der var 10 meter grødis igen, blev ramt hårdt af flere bølger, blev vendt med næsen udad, så lod mig bare bakke ind ad, lige før grødisen blev jeg væltet, kom ud, kunne bunde, så trak igennem grødisen, gik fint. På land var der sne op i land, så kunne trække kajakken op, synes den var tung.

Da jeg slog lejer og åbnede forreste paklug, var der vand over alt, så bedre forstå den var tung.  Ved ikke hvad der er  sket, men mine ting var våde, ak. Slog telt, fik tingende ind, desværre har jeg mistet mit videokamera som lå i to vandtættet poser, sikke noget lort. Dyr fornøjelse, øv, ikke min dag.

Jeg fik tømt alle pakposer, meget havde klaret det, men meget var også vådt, fik begge brænder ind i inderteltet. Tørre poser, osv. med mit lille håndklæde, fik noget at spise og drikke. Endte med at måtte bruge min svamp, til at tørre vand op i telt, tog lang tid at ordne alt. Fik også snakket en del i telefon, med venner og kajakfolk om den videre tur.

Noget deprimeret, synes godt nok jeg har fået tæsk de sidste dage, men snart går kysten opad igen, så skulle det blive bedre. Må indrømme, at kan mærke at det tager på en at kæmpe med bølger flere dag i træk og i mange timer. Hårdt at stå ud om morgen, men der er lys forude. Kan risikere at have en hård dag i morgen igen, håber jeg slipper let omkring Bulbjerg og øst på.

Klokken er rigtig mange, snart 22, jeg plejer at sove kl. 21. Sikke en dag. Ender med man bliver overtroisk.

Igen tak for de mange kommentarer, samt de 5.000 der var forbi min side i sidste uge.

Erik

Indlægget er opdateret: 10. december 2020