Så det endeligt på plads hvad jeg vil ro i på min tur Skandinavien rundt her fra april af. Valget er faldet på Empower fra ArrowKayaks, selv om jeg ikke har siddet i den endnu eller set en færdig kajak. Hvorfor dog det, der er flere årsager.

Jeg var meget glad for min Play fra ArrowKayaks under Danmark rundt i vinteren 2009/2010, da jeg gerne vil have lidt mere plads og hastighed under min næste tur, begyndt jeg at kikke rundt igen. Jeg har været rundt og prøvet en masse kajakker, har fundet mange jeg godt kan lide, TideRace, North Shore, Nigel Foster, Skim og andre kajak mærker. Men mange af dem jeg kan lide at ro i, har ikke en forreste dagsluge, andre mangler færdig i bølger, osv. Da jeg så fik af vide at ArrowKayaks havde en ekspeditions model på vej til foråret 2011, må jeg høre nærmere.

Jeg fik lov til at se tegninger og profil tegninger, den kommer til at minde meget om mine Play, den bliver længer og får ovale pakluger foran og bagved, samt dagslug både foran og bag cockpit. Bunden er lidt anderledes, men hvis man sammenligner den med profil billeder af de kajakker jeg ellers kan lide, ser det rigtigt godt ud.

De tal der ligger for den bliver det en hurtig kajak men den bevare Play’s bølge egenskaber, dog er den længere. Så det ser ud til at blive en fuldblods havkajak.

Den bliver med fine, jeg har ikke savnet et roer før, så det har jeg ingen ønsker om denne gang, så må vi ses hvad jeg siger når jeg er hjemme igen.

Så nu glæder jeg mig meget til den første kommer til landet op til min tur, så jeg kan få den tilpasset og test. Det bliver spændende.

Erik

Opdatering 26. dec. 2011:

Jeg har efter “Skandinavien rundt i kajak” lavet en anmeldelse af min Empower, du kan klikke videre til herunder.

 

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 29. juni 2022

Skandinavien rundt i kajak, bog, køb her!