Morgen startede med vi trak i regntøj, da det som standard havde regnet hele natten. Vi gik ind til re-testen hos sygeplejsken i Narsarsuaq. Det var hurtigt klart, så går der lige en dags tid på svar.
Vi gik tilbage til lejr og regnen holdt op, som vi pakkede sammen.
Vi glædede os til at komme væk, da der virkelig er mange myg her.
Vi padlede i dag nord på, helt ind i fjorden. For at se det flotte område og besøge Nordbo ruiner, samt vente på testsvar så vi kan komme til Qassiarsuk.
Det var skønt det ikke regnede og de meget lave skyer, gav det hele en speciel stemning. Dog kunne vi ikke bruge tidevandet i dag, da vi gik i mod strømmen, men ved at holde os tæt på land, blev det ikke så hårdt.
Efter små fem kilometer, lagde vi ind til en Nordbo ruin, som var markeret på kortet. Jeg forventede en lille hytte eller lignede som vi så i går. Men det viste sig at være fire forskellige hus og rimelige store. Et spændene besøg.
Vi padlede videre ind og besøgt endnu en ruin, den var der imod i meget dårlig stand. Til gengæld lå her hele to små skove, med pænt store træer. Ser ud som noget der er plantet, men vildt at se så store træer her i Grønland. Her nød vi også en bid frokost.
Jeg havde flere ruiner i tankerne, og en lille kirke, men da vi kom der over, var den inde på en fårefarm og den så ikke ud af meget i kikkerten, så vi gik ikke ind. Men padlede videre retur.
Vi slog lejr tæt ved en lang dal, vi vil vandre ind i morgen, for at se flere ruiner, fra de gamle gårder Nordboerne havde.
Vores lejr blev lidt alternativ i dag, da vi gerne vil være tæt på dalen og væk fra dem lille vej/hjulspor der løber her. Så vi skulle i land på en strand med store sten, men det gik.
Vi glæder os til at vandre i morgen.
Karen var ikke i humøret til at padle i dag. Så jeg fortalt aldrig hvor langt vi skulle, bare hvor vi skulle hen næste gang. Hun var ikke helt glad da hun fandt ud af, vi ikke gik i land efter tre timer i dag. Men det gik og pludseligt havde vi padlet 19,5 km, med to landgange over små seks timer. Så sejt hun kunne det, når humøret ikke var til det fra en start.
Så nu skylder til pandekager, så dem må jeg i gang med at lave😀
Som alt så vi havørne, så minimum 7 i dag. En havde vi selvskab af en tre gange, den var meget rolig og to et par tur, rundt om os.
Der er også mange små fugle. Her hvor vi ligger i telt, er der også minimum tre små fugleunger der ikke kan flyve endnu. De sidder på stenene her ude og venter på mad. Vi er godkendt af dem, da de sidder lige her ude foran.
Nu er regnen tilbage igen, skal regn igen i nat, men tørvejr imorgen👍
Nu følger jeg vi er rigtigt igang.
Turdata:
Dato: 28. juni
Dag: 7
Lejr: 6
——
Kajak
Km, kajak: 19,5 km
Km, kajak, ialt: 69,1 km
Afgang:  09.36
Ankomst: 15.22
——
Vejr: Kraft regn til klokken 8. Overskyet, helt lave skyer, 8-12 grader. Vindstille til svag brise fra syd.

Gammel Norbo ruin, en gammel gård.

Indlægget er opdateret: 28. juni 2021