anmeldelse-af-mission-lifestraw

På alle mine ture (og for den sags skyld i hverdagen) er rent vand alt afgørende, for mit helbred og at jeg kan gennemføre mine ture.

Når jeg skal have rent vand, så må det også godt være let at rense det. Under min kærestes og min’s ekspedition “Yukon River, Eventyrlige Yukon“, brugt vi Mission fra LifeStraw, til at rense vores vand i lejrene, til morgenmad og hvad vi skulle bruge koldt. Drikke vand rensede vi med GO fra LifeStraw, den kan du se anmeldelsen her, alt en fornøjelse. Det til varm mad og the, det blev kun kogt.

Mission 5L, LifeStraw er yderst simpel, den er vandtætpose på 5 liter (eller 12 liter), jeg fylder med vand og lukker. I bunden er der et grov filter, der kan skrues ud og renses eller skiftes. Underfilteret er der en hurtig tilkobling, hvor jeg kan tilkoble en slange, der føre ned til filteret.

Den vandtæt pose skal op og hænge, så kan jeg åbne filteret i bunde og lukke vand igennem, når det løber lukker jeg filteret og åbner rentvand-ventilen, så begynder det rene vand stille og rolige at dryppe og små løbe ud. Vandrensningen sker ved hjælp af tyngdekraften, så du skal ikke klemme eller pumpe, bare vente.

Det tager ca. 5-7 minutter at rense en liter vand, men det gør ikke noget, fordi jeg sætter bare en dunk eller gryde under og laver noget andet i mens.

Mission, LifeStraw er et dansk udviklet filter, som stort set renser vandet 99,999%. Jeg har ikke oplevet nogen problemer med mave, når jeg har brugt det. Kæmpe bonus, vandet kommer ikke til at smage af noget kemisk rens, det smager som vandet nu gør det sted jeg har taget det.

LifeStraw er udviklet til at lave rent vand i udviklingslande, derfor er der også velgørenhed i det her produkt, fordi når du køber et LifeStraw produkt så donerer WaterNLife rent vand til et Afrikansk barn i et helt skoleår.

 

Data på Mission 5L, LifeStraw

anmeldelse-af-mission-lifestraw-data

 • Renser 18.000 liter vand ned til 0,02 mikron (20nm)
 • Fjerner
  • 99,9999 % af bakterier
  • 99,99 % af parasitter
  • 99,999 % af vira
 • Mindsker uklarheder
 • Renser 9-12 liter renset vand per time
 • Vægt: 0,43 kg.
 • Kræver ikke rindende vand eller anden form for indlagt vandforsyning
 • For-filter og rensningsbeholder, som er let at rengøre
 • Alle materialer er BPA-fri og US FDA godkendt
 • Vejledende pris:
  • 5 liter version 899 kr.
  • 12 liter version 999 kr.

Vi har været super tilfreds med Mission, LifeStraw på vores lange ekspedition ned af Yukon River, hele 78 døgn, før vi havde padlet hele Yukon River.

Vandet i Yukon River er største del af vejen, meget beskidt af sild og gammel aske, så de anslår der er ca. 800 gram naturligt skidt i hver liter vand. Det vand har vi udgået på turen for filterne og vores egen skyld. Det ville ingen filter kunne holde til. Så vi tog vand fra de små bække der kom ned i Yukon River.

Der er ikke meget at forklar om Mission, LifeStraw, det er bare at fyldeposen hænge den op og sætte filteren i og begynde at rense vand.

Det er vigtigt du ikke forventer at vandet bare løber i gennem, det drypper og små løber.

Det eneste jeg ikke forstår er hvorfor at den gummislange der løber vandposen til filteret er så  lang, fordi så skal du hænge vandposen meget højt op. Den kortede jeg ned til 10 cm, fordi så kunne vi bruge mit fotostativ til at hænge det hele op på. Så vi kunne havde det lige ved apsis og kunne nå det fra teltet (Se billeder foroven).

Se LifeStraw Intro film her

Mission, LifeStraw er let og nemt og det er ikke sidste gang den er med mig på tur.

Erik

P.S: Mission, LifeStraw er stillet til rådighed af WaterNLife

Relateret indlæg

anmeldelse-af-go-lifestraw-og-mission

Indlægget er opdateret: 4. februar 2022

Bog Yukon River, bog af Erik B. Jørgensen og Tine Henriksen