anmeldelse-af-coolnet-netbukser-og-nettroeje-fra-aclima

Aclima sidder på min krop på alle mine ekspeditioner i en eller anden form. Det gør det fordi jeg elsker deres produkter og derfor har arbejdet sammen med dem i mange år nu.

Under “Yukon River, Eventyrlige Yukon” havde både min kæreste og jeg, en del Aclima tøj med, over de 78 dage og 3.220 km i kajak (og lidt vandring).

Jeg har altid elsket Aclmas netundertøj fordi det regulere min temperatur rigtig godt. Jeg kan være meget aktiv uden det bliver for varmt og jeg kan være stille og blive holdt varm forholdsvis længe. Det kan jeg fordi, at sved let kan blive transporteret til næste lag, så det ikke ligger ved huden, og når jeg er stille, så er der meget stillestående luft i net-lommerne, som isolere rigtig godt.

Du kan også læse mit indlæg om netundertøj helt overordnet her:

 

De sidste mange ture har jeg også brugt Aclima netundertøj med i form af deres ”Woolnet” serie, som er varmere. Det har passet så godt til mig. Vanes magt har gjort jeg ikke rigtig har set eller prøvet ”Coolnet”, det andet virker så godt.

Men ned af Yukon River, ville vi kunne få frost og sne, men også op mod 30 grader varme. Da jeg altid har to sæt tøj med, et til at padle i og et til telt. Så valgt vi at havde et sæt af hver, et lag af ”Woolnet” og et lag”Coolnet”.

Det er svært at sige ret meget om ”Coolnet” fordi det er lige så fedt. Det der er den store forskel er de ikke er af uld som ”Woolnet”, det gør dem en lille smule mindre isolerende, så de er bedre velegnet til varmere forhold. De holder deres form og de er solide.

Dog er der ikke stor forskel på ”Woolnet” og ”Coolnet”. Så det er mere et spørgsmål om hvad du bruger dem mest til, for mig tipper det til ”Woolnet”.

”Coolnet” vil jeg bruge mere til sport og mine varmere ture. Generelt hvis du er i høj aktivitet. Men oplevelse er at deres materiale i ”Coolnet” stort set ikke suger fugt, men sender det ud til de næste lag.

Så spørgsmålet er hvor mange sæt netundertøj du skal have. Da jeg har flere, så vil jeg i fremtiden gå efter at have et af hvert både ”Coolnet” og ”Woolnet”

 

Data på Coolnet Long Pants Unisex, XL, fra Aclima

 • anmeldelse-af-coolnet-long-pants-unisex-fra-aclimaMateriale: 100 g Meraklon Polypropylene.
 • Stof vægt: 100 gr/m2.
 • Størrelse: XS-XXL
 • Stik: ribstrikket
 • Vægt i størrelse M: 155 gram
 • Se mere her ved Aclima, Coolnet Long Pants Unisex, XL
 • Pris omkring 500 kr.

Data på Coolnet Crew Neck Unisex, XL, fra Aclima

 • anmeldelse-af-coolnet-crew-neck-unisex-fra-aclimaMateriale: 100 g Meraklon Polypropylene.
 • Stof vægt: 100 gr/m2.
 • Størrelse: XS-XXL
 • Stik: ribstrikket
 • Vægt i størrelse M: 165 gram
 • Se mere her ved Aclima, Coolnet Crew Neck Unisex, XL
 • Pris omkring 500 kr.

 

“Coolnet” findes også i t-shirt, med og uden ærmer, underbukser og langt undertøj. Tine havde også t-shirt i Coolnet med på turen, hvilke hun var vildt glad for i alle temperature, og Tine fryser let.

Jeg kommer til at bruge det meget fremover. Men er det koldt, så bliver det Woolnet, når jeg er så heldig jeg har begge dele. Du kan se min anmeldelse af ”Woolnet2 her Aclima Woolnet, sikker på at være tør og varm.

Erik

 

 

 

 

 

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 30. december 2022

Bog Yukon River, bog af Erik B. Jørgensen og Tine Henriksen