De dage her er pænt ens. Regnen hammerde ned i nat igen og hele morgenen. Igen valgte jeg, at vi sov lidt videre, mens vi ventede på, at det blev lidt mere stille regn. Derfor var vi først i gang ved 10 tiden.

Der er godt nok kommet noget vand de sidste dage. Her hvor vi ligger er vandstanden ca. 25 cm højre nu end for to dage siden. Det er meget vand i en elv.

Lidt over 11 stævnede vi ud på nye eventyr og kunne sende taknemlige tanker til den dejlige plads vi forlod.

Elven løb stille og dovnet der ned af. Elven var ca. 30-50 meter bred her. De lave skyer gjorde det hele meget lydt, hvilke gjorde at alle ænderne fløj endnu før end de plejer.

Vi (jeg) padlede stille og roligt der ned af. Karen kedede sig, men hjalp lidt da vi gav dyr point, fik hende til at synge sange, og vi snakkede om de store livs spørgsmål igen. I dag spurgt Karen ind til Kristendom, Eva og Adam kontra, at vi kommer fra Aber. Så jeg måtte lige fortælle om hvad Kristendom er kontra naturvidenskab. Videre om i mennesket udvikling og udbredelse i verden. Hvor får hun det fra? Men er vildt hyggeligt.


Regnen kom og gik, heldigvis kun små lette byger. Vi holdt vores frokost pause efter 1 time.

Efter et par timer, kom de første foss, det gik godt. Kunne fornemme, at der kom en større foss forud, så var igen oppe og stå i kanoen, for at få et overblik, så ok ud, men en pæn udfordring i enden.

Vi tog den uden at gå ned og kikke. Jeg ramte den lige i røven, først uden om en stor sten, skarpt til højre, træk tag og bag, fuldt kraft fremad, lige uden om en række store sten og mine vandfald og bang igennem de stående bølger og skumsprøjt. Vi måtte ligge tage en del vand ud og hold pause.

Karen forslog lejr igen, var et super fedt sted, men der lå en god foss, mere 100 meter længere nede. Den ville jeg gerne tage ”varm” og ikke som kold start om morgen.

Samme procedure, og vi hammerede der ned af, det ekstra vand hjælper os helt klart, men her var der nærmest nogle små mini vandfald ud over stenene. For ikke at komme skævt på, tog vi dem bare lige på, en lille rutebane tur ned over og masser af vand ind over os. Karen grinede helt vildt i bunden, jeg er plask våd. Vi tog lige en foss mere, så var det nok, skulle også have vand ud igen.

Karen var dog ikke våd indvendigt, jeg har også lukket sprayskirtet lidt omme ved Karen, så der ikke kommer meget vand ind. Var super glad for dagen, vi havde klaret fossene fint.

Vi slog lejr et fint sted, dog var der lidt blæst og regnen kom oftere og oftere. Det hele var lidt små trist der ude, selv da jeg ville lave bål, var det hele smask vådt og mere røg end ild, så det gad vi ikke længe. Det blev til en lille gå tur, ellers telt tid, med leg, skole og hygge.


Karen ønsker alle sine klassekammerater og lærere, rigtig god sommerferie fra i morgen.

Erik

Dag/Lejr: 17/16
Dato: 25. juni
Km (grov luftlinie): 14,1 km (Ialt 88,1 km)(vandret ialt 58,4 km)
Padle tid (med pauser) padlet: 11.15-14.00
Højde: 377 meter
Pos: 67 35 350 / 20 49 983
Vejr: 4-12 grader. Regn hele natten og morgenen, byger resten af dagen. Overskyet, lave skyer. Let til frisk vind fra Nordvest.

Samarbejdspartner Far og datter i Vildmarken, Nordsverige

Indlægget er opdateret: 19. februar 2021

Bøger for børn og voksne og børn i naturen og friluftsliv, af Erik B. Jørgensen