Endnu en fantastisk tur, er overstået. Turen over isen forløb over al forventning, da vi havde rigtigt godt vejr, og derfor ingen vejrfaste havde. Så vi gik alle dage, på nær en hviledag på DYE2. Men alt dette kan der læses om på “diteventyr

Efter turen var vi 7 dag i Isortoq, et lille fanger samfund, med 70 beboer, 13 aktive fanger, en helt utrolig oplevelse, folk var ude og køre hundeslæde, vi så skind blive ordnet, med Uluen, en kniv til at skrabe skindene fri for fedt, der blev bygget slæde, osv. En stor tak til Isortoq da de åbnede sig 100% over for os, efter et par dag, og tak til Michael og Rita for en fantastisk gang, sæl suppe og kød, meget smagfuldt, en stor overraskelse for os alle.

Alt dette var noget der rykkede i en gammel Siriusmand, se tingene gjort på en anden måde.

Herefter blev det til 2 dage i Tasiilaq et fint sted, men helt anderledes, mere stejle og takkede bjerge, flot vandre sted. Her fik vi også mange utrolige gode oplevelser, bl.a. et besøg, ved kvinde der er ekspert i skin, som skal syg vores bjørneskindsbukser til vores kommende store ekspedition i 2009, mere om den senere. Samt vi mødte nogle søde og flinke mennesker.

Man høre meget negativt om Grønland, de ting finder også sted, men der er mindst lige så mange, stolte, fornuftige og hjælpsom mennesker, så østkysten, er absolut et besøg vær.

Ellers gik turen hjem over Island og København, fra vinter, og fangersamfund, til Islands højmoderne hovedstad, til sommerramte København, i Goretex bukser, velkommen hjem.

Vil du læse dagbøger fra hele turen, kan du se dem her: diteventyr.dk Indlandsisen 2008

Erik

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022