Nye ændringer og oplevelser

Vores tur skal ikke have ry for at være forudsigelig eller let. Vi fik nogle nye oplevelser og tæsk i dag. Vanen tro drog vi afsted i en frisk til hård vind og snefygning. De første 20 min gik super, fordi vi fik os snoet ud af skaglerne og kunne gå i mere jævnt terræn igen. Men Nadja var ikke på toppen, så vi fordelte lidt kg igen. 

For at hjælpe på stemningen, tabte solen igen og der kom tunge skyer, der gav dårlig sigt og regn. Ja i 30 min fik vi regn og blev let våde. Heldigvis hold det op, men nu var sigten bare dårligere og vinden tog til. Vi måtte bare erkende efter lidt over to timer, at hvis Nadja skal blive bedre, er det ikke ved at få hende helt kørt ned her. Så vi slog lejr. Ting ændrer sig hele tiden. Det blæste op og vi måtte kæmpe med telte og snemurer, vi fik lige et ekstra krydderi i mens, masser af regn, så alle var våde før vi kunne flygte ind i teltene. Måske Nadja reddede os for at drukne helt. 

 Vinden forsatte men efter et par timer klarede det op og der kom sol. Jakker og bukser kunne hænges ud på skiene og vindtørre. Jeg førte an med det gode eksempel, og hang alt mit ud. Dog væltede skien med min dunjakke, og væk var den. Derefter var det snor igennem alt, sikret til vores tunge pulke. Det er også for varmt til dunjakke, ak. Jeg har dog en tynd dunjakke og en dunvest, jeg må klare mig. 

 Det er vildt så varmt der er, vi har plusgrader. Det er så varmt at hele overflade her er tøsne og sjap. Vi andre bruger dagen på at tømme takser for sne, sy handsker, osv, samt gå alt igennem. Vi håber meget på Nadja er helt frisk igen snart, så vi kan få gang i skiene og komme der ud af, gerne i godt vejr og uden kraftig vind, det har vi prøvet nu. 

Ja det må da også gerne være frost når vi nu er på vintertur. Bare som eksempel for to år siden, samme sted, havde vi minus 30 grader, lidt forskel. Normalt er det minus 10-20 grader, igennem de år jeg har været over. 

 Vi er forsat ved godt mod og håber på lidt medgang. 

Erik 

 Dato: 10 april 

Dag/lejr: 9/8 

Km/km i alt: 6/80,9 (forventer i alt ca. 570 km) 

Højde: 1432 Vejr: minus 1 til plus 5 grader. Frisk til hård vind fra syd. Formiddag masser af skyer, snefygning over i regn. Over middag sol og få skyer

4 Comments on “Nye ændringer og oplevelser”

 1. Hej med jer

  Hold en gang møgvejr i er havnet i, jeg håber det ændrer sig for jer. Det skal det jo, hvis man skal tro på myten om vejrbanken. I vejrbanken kan man låne til godt vejr, men man skal altid betale tilbage, så der kommer balance. Har man haft 10 dage med godt vejr og føre, så kommer der som regel 10 dage på et tidspunkt, med det modsatte. Man må sige, at I efterhånden har sparet en del godvejr op!

  Men fedt at høre, I er ved godt mod, og selvom I kæmper, så er jeg stadigvæk misundelig på jer, det er en fed tur, der først giver rigtig mening, når man ser nunatakkerne på østkysten…. så forstår man, hvad det er for rejse, man har været ude på!

  Mvh Robert

 2. Kaere alle
  Vi er ikke i tvivl om, at I på nuvaerende tidspunkt rangerer som aargangen med det mest specielle vejr og den stoerste variation i udfordringer. Hvis I ikke havde nok i selv at haelde vand ud i teltene, saa skal vi da love for at naturen hjælper til. Gad vide om I moeder jakken i Tasilaq. Vi kan kun sige “Respekt!” – og oenske det bedste for helbred og vejr – fx frost, sol, vindstille og et pudderdrys sne om oenskes

 3. Hej Erik Og hold 2016.
  Lyder som en hård tur i år – følger med og håber på masser af frost og sol snart!
  Hilsen Nicolai, 2014

 4. Kære Monica

  Vi håber, at du har det godt og kan holde varmen, trods det uforudsigelige vejr. Vi savner, at se dig når du afleverer og henter Freja. 2.B ser meget frem til, at høre alle historierne fra Grønland når du kommer tilbage!

  Det er SÅ sejt, at du tør!

  Kærlige hilsner fra 2.B på Buddinge Skole.
  P.S. Freja er lige så fræk og glad som hun plejer. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *