Det lykkes os at smelte vand, så vi kunne komme i seng kl. 22. Det blæste en let til frisk vind fra øst, som gjorder en tur ud til en kold fornøjelse. Jeg sov i telt med Jesper og Kenneth. Vi sov igennem alle, dog vågner jeg altid mange gange når jeg sover i telt eller ude, men det er så hyggeligt.

Klokken 7 ringende vækkeuret, der blev råbt godmorgen fra telt til telt. Nu var det bare i gang med at varme vand til morgenmad, i dag havregrød. Knækbrød og lidt the. Vi skulle også varme vandet op i vores termokander, på morgen toilet og pakke sammen til kl. 9, her var alle klar.

Vi pakkede en pulk, med ting vi ikke skal bruge i lejren. Fordi vi efterlod vores teltet, soveposer, osv. Plan i dag var at gå stille og roligt op med halvdelen af læsset, så vi får en stille og rolig start.

Vi bandt os sammen med reb, så vi gik i 3 hold af 3, 3 og 4 personer. Klokken 09.35 kunne vi begive os ind og op på selv indlandsisen. Det går godt opad fra starten, samtidigt med at man er bundet sammen. Det giver ikke det vilde tempo.

Men skridt for skridt kom vi opad. Pauser når vi ventede på hinanden kunne bruges til at nyde den storslåede natur. Det varede ikke længe før vi var så højt oppe på isen, at der var en vidunderlig udsigt ind over land.

Jeg vil ikke påstå tempoet var højt, det var faktisk meget lavt. Men det var også hvad jeg forventede. Det tager bare tid at gå i reb og gå op og ned i mellem isen. Sådan sled vi os op time efter time, med en pause ind i mellem til at får lidt at drikke og spise.

Selv bræfaldet består af is der er helt vildt puklet, det går op og ned og imellem ligger der noget mere sne end forventet. Jeg havde hørt der ingen sne var. Der er ikke så meget som de andre gange, men der er meget mere end jeg forventede. Så det er bare herligt.

Det svinger meget for højt puklerne går op, nogen steder er det let at gå imellem, andre steder, skal vi sno os frem og tilbage, gå lidt op for at køre ned igen. Alle sled, trak og til tider bande rebene, pulke og måske de andre langt væk.

Efter 4,5 time var vi kommet 3,4 km ind i luftline. Det var tid til at efterlade pulkene, vi sikrede pulkene til hinanden og stak ski ned i sneen, før vi begav os tilbage.

Jeg manglede mit kompas, men jeg viste det skulle ligge ved pulkene eller max 30 meter tilbage, da jeg havde haft det der. Heldigvis fandt vi det.

Vi gik stille og roligt ned igen, med en lille pause undervejs to det 1,5 time. Det virkede som om det havde været meget passende. Ingen har fået vabler, men alle virkede tilpas brugte. Nogle havde fået lidt knobs af lidt styrt på isen når pulke trak dem ned af nogle bakker.

Da vi stod ned ved teltene igen. Lå vores telt i en lille sø af vand, rigtig øv. Isen er smeltet godt igen. Vi tog en hård beslutning og tømte teltet for det meste og trak det 10 meter frem for at slippe for vandet.

Den næste halve time, var der kaos i teltet, med ting over alt. Stille og roligt kom der styr på det igen, men aldrig helt, ligner lort. Kenneth og Jesper gik i gang med aftensmaden og jeg dagbog og få lidt overblik.

Aften skal gå med at smelt vand, hygge og spise. En super træningsdag på isen. Dejligt at få depot op og prøve lidt kræfter med isen, før vi starter rigtigt og begiver os af sted.

Dato: 10. april

Dag / Lejr: Dag 2 / Lejr 1

Pos: 66 59 11.7 / 50 55 14.7

Distance / Højde: 3,4 km op i luftline og ned igen omkring 7 km. , 496 højdemeter,( fejl i gårdagens dagbog)

Føre: Is og is. Dog med sne i fordybninger.

Vejr: Til morgen lige under frysepunktet, en kold vind. Blev hurtigt vindstille, sol og flot vejr.

Sigt: 100 km

Erik

Indlægget er opdateret: 10. december 2020