Krydsning af Grønlands Indlandsis 2013, dit eventyr, ekspeditionsleder Erik B. Jørgensen, deltager Kenneth Dankleff Lagstrøm, spiser i pause

Krydsning af Grønlands Indlandsis 2013, dit eventyr, ekspeditionsleder Erik B. Jørgensen, deltager Kenneth Dankleff Lagstrøm, spiser i pause.

Aften igår var virkelig smuk. Men solnedgang. Selv dag jeg måtte ud og tisse kl. 2 stod måne så lavt at det lignede den stod på indlandsisen og Nordlyset kørte på himlen. Men det var ikke tid til kamera, da det var pænt koldt og fysne, må blive når det stilner aften.

Vi kom godt i gang i dag. Vi er ved at blive hurtigere og folk er lidt mere sikker på hvad de skal. Men det kan blive hurtigere endnu.

Vi lage ud i en pæn modvind, igen var alle pakket væk i deres tøj. I dag lage vi ud med at gå på række og skiftes til at gå foran. Dvs. at der går to foran mig, så jeg har to at sigte over, når jeg ser på mit kompas jeg har foran på selen. De kan også trappe spor, men i dag var sne hård som beton.

På den måde går vi 15 min, så rotere vi så forreste person bliver bagerst. Sådan køre vi hele dagen.

I dag kørte vi bare derud af 45 min, pause i 10 min, forfra igen. Folk bliver bedre og bedre på ski, men der er forsat en del trampen, kan godt blive mere glid og længere skridt. Men alt har sin begyndelse.

Vi kom fremad, pludselig kom Yoda gående foran mig, blev helt i tvivl om Stjernekrigen var kommet til Indlandsisen. Men ved nærmere eftersyn var det bare Michael, på sine små korte ben og arme, der stikker ud af den store jakke og med hans store Gorbahue på hovedet. Men to flapper dinglende som øre. Øjne var gemt væk bag store skibrille. Kom straks til at tænke på Yoda og gik og små grinede lidt.. Men effektiv er manden, lige som Yoda.

Efter 6 x 45 min + pause, tog vi 30 min mere. Alle havde gået super godt, men folk var ved at være slidte. Det var godt for i dag, vi kunne slå lejr som vinden døde. Blev ren råhygge mens vi slog lejr i det gode vejr.

Vi er godt på vej, vi kommer opad og når skitekniken bliver bedre kan vi også øge tempoet lidt. Men næsten 15 km er også pænt.

Dato: 14. april

Dag / Lejr: Dag 6 / Lejr 5

Pos: 67 06 47.3 / 49 16 55.9

Distance / Højde: 14,4 km, 952 højde meter (gået 142 højde meter op.)

Føre: Stadig en del ispukler. Men mere sne. Sneen er hård og skaglet.

Vejr: minus 3-5 grader, 8-10 m/s fra sydøst, ind til kl. 14 faldt til 3 m/s. Aften vindstille. Skyfrit og sol over os. Ud over land lave skyer.

Sigt: 20 km

Erik

Indlægget er opdateret: 4. januar 2022