Stemning var lidt speciel da vi vågnede til morgen, nu skulle vi rykke ellers ser det sort ud.

Det blæst selvfølgelig og var dårlig sigt, men videre skulle vi. Så kl. 0935 kunne vi gå på række med vinde ind skråt for fra igen, i dag lidt mindre en 6-8 m/s fra syd. Der var ikke helt white out, men sigten var en 100-400 meter, men det var ikke særligt tydeligt. Vi kunne heldigvis gå uden kompas.

De første mange timer holdt vi 3,4 km/t, det var fint. Især når vi så på forholdene, der var en del løssne og vinden.

I løbet af dagen gik sigten op og ned mellem de 100-400 meter, så var der blå himmel over os, så var der skyer. Næsten hele dagen har vi gået i skyer, men let sne.

Vi arbejde os videre og videre. Vi havde vores time pause men ekstra pause på 15 min efter 4 og 8 omgang hvor vi spiste havregryn. Målet var ca. 40 km gerne mere, men minimum 12 omgang af en time. Folk holdt bare på også da vi passede 9 timer, nu rekord. Selvfølgelig blev det white out, så de sidste 3,5 time var på kompas ved forreste mand. Alle kæmpede løs og der var udsolgt, så nogen stod over for at gå foran. Alle kæmpede og der var ingen brok, så det var et kæmpe mentalt come back, da vi klarede 12 omgang, de sidste i mørke.

Først kl. 23.58 stoppede vi og slog lejr. De sidste timer har der været meget ny sne, nu ligger der en 15-20 cm ny sne, det er lidt nye udfordringer. Heldig vis var de ok glid i det.

Nu går det nedad, vi klarede os ned til 1849 meter, et fald på 307 højde meter og 39,3 km, vildt flot.

Vi slog teltet op. I aften / nat mødes vi ikke til fælles aftens mad, den stod på havregryn og ekstra nøder, rosiner og tørrede bananer, for at spar tid og fuel.

Nu håber jeg folk får taget sig godt af dem selv og får en lille smule søvn, før den nye dag kalder kl. 7.

Det bliver ikke meget søvn. Vi håber at gentage det her de næste 3 dage og nå ned. Er noget spændt på vejret. Jeg vil ønske for deltagerne at vi får et par flotte dage, så de også kan få at se den flotte nedgang og når vi kan begynde at se bjergene. Men vi plejer ikke at være for heldige.

Det eneste der er sikret er at vi er sikret nogle lang og meget hårdere dage.

Dato: 8. maj.

Dag / Lejr: Dag 30 / Lejr 24

Pos: 66 03 40.1 / 40 49 13.1

Distance / Højde: 39,2 km, 1849 højde meter (gået minus 307 højde meter op.)

Føre: Vind skaglet på skrå. Men en del løs sne i mellem, er kommet en masse sne i dag

Vejr: Minus 5-8 garder. 6-12 m/s fra syd. Går i skyerne derfor dårlig sigt og white put. Til aften svag vind og mildt.

Sigt: S en 100-400 meter. Sidste 3,5 time white out

Erik