Krydsning af Grønlands Indlandsis 2013, dit eventyr, ekspeditionsleder Erik B. Jørgensen, deltager Kenneth Dankleff Lagstrøm, portræt

Krydsning af Grønlands Indlandsis 2013, dit eventyr, ekspeditionsleder Erik B. Jørgensen, deltager Kenneth Dankleff Lagstrøm, portræt.

Efter en dejlig nat, hvor temperaturen endelig kom ned hvor soveposen måtte lukkes, var vi klar til at gå igen. Flere deltager er begyndt at bande steigeserne væk og glæde sig til ski, fordi de er hårdere ved fødderne. Heldigvis har det ikke først til nogen store vabler eller skader endnu.

Igen i dag kunne vi lægge ud i en god vind på en 8-10 m/s fra sydøst. Jeg selv måtte have et rørhalstørklæde for næsen, andre var gemt væk i deres hætte. Vi sled os af sted, fordi det gik godt op ad. Vi fik lov til at arbejde for sagen.

I dag var men begge pulke hele dagen. Nu er det slut med at rende frem og tilbage. Hvert skridt er et skridt nærmere mål. Det koster også kræfter at bevæge sig opad og med to venner på slæb. Kunne godt se på deltagerne at det var første dagen, hvor vi arbejde effektiv de 45 min mellem hver pause.

I hver pause på 10 min samles vi, så vi kan snakke sammen. Jeg kan høre hvordan folk har det. Det er rat lige at se folk i øjnene. Men i dag gjorder vind at hver deltager var i sin egen lille boble af hætter og briller.

Igen i dag kom ravnene lige forbi og så til os og vi virkelige menter vi går over isen. Da de var sikre forlod de os igen. Vi så også et par forsknings stationer, hvor de måler vejr og indlandsisens hastighed ud mod kanten.

Sidst på dagen var flere af deltagerne slidt. Vi om fordelte lidt kg, først gang på nogen turen, at folk er så hurtigt til at hjælpe hinanden, der var lyn hurtig nogen der bød ind til at tag nogle ekstra kg.

Efter små 4 timer, blev det endelig tid til at tag ski på nu skulle det prøves. Herligt at kunne glide og ikke trappe af sted. Heldigvis gik det lige ud og lidt ned af det første stykke tid på ski, men så gik det også op af. Det er en helt nu bevægelse for mange af deltagerne, så det tager også lidt ekstra kræfter.

Det havde været en hård dag og flere så godt slidt ud. Så efter 6 omgang og 5t40min stoppede vi for i dag. Det blæste forsat godt. Det gjorder at der skulle lidt ekstra opmærksomhed på teltene. Vi kunne også øve at lave snemur bag alle teltene, så det giver lidt mere læ og selvfølgelig et dejligt toilet med læmur. Det tager sin tid.

Lynlås på det ene telt drillede lidt igen, øv. Kan ikke passe at så et dyrt telt ikke kan hold i lynlåsen, nu var den også gal med nr. to. Jeg måtte skifter begge med mine to reserve lynlåse, det var for hurtigt.

Ellers så lejr super ud og alle kunne gå i telt og hygge.

Jeg har igen skiftet telt, de næste to dage bor jeg med Anne og Julie. Pernille er også flyttet telt igen.

Nu kunne Anne og Julie lege madhold i dag står den på kylling i citronsovs og ris.

Jeg behøver nok ikke at sige at aften står på snesmeltning og hyg i blæsevejret.

Dato: 13. april

Dag / Lejr: Dag 5 / Lejr 4

Pos: 67 10 39.8 / 49 34 17.6

Distance / Højde: ca. 11 km, 810 højde meter (gået 78 højde meter op.)

Føre: I starten ispukler med lidt sne. Sidste halv del, små ispukler, med sne i mellem der er meget vindskaglet. En del pæne smelte vands huller. Terrænet er meget kuperet vi går op for at gå ned igen. Det giver mange ekstra højdemeter.

Vejr: minus 3-5 grader, 8-10 m/s fra sydøst. River godt i næsen. Skyfrit og sol.

Sigt: 50 km

Erik

P.S: Tusind tak for kommentaren og hilsnerne. Dem får jeg på SMS en gang i mellem.

Indlægget er opdateret: 4. januar 2022