Her til morgen var jeg klar til at komme videre. Dog synes min krebsrøde ben ikke, at det var så sjovt at få bukser på. Jeg fik pakket alt, affald og overskydende ting røg i depottønden. Da jeg drog afsted stillede jeg depottønden til senere afhentning og begav mig ud over den dejlig flade og tørre slette. Jeg skal syd over 15 km, før jeg skal nordvest op ad et nyt flodsystem.

Det er sjovt som kroppen og hjerne lynhurtigt er overbevist om, at den her slette, den kommer da til at være her hele dagen. Men sådan er naturen ikke, 400 meter kunne vi få. Derfra var det over et kæmpe område med sten og så tilbage til normalen.

Normalen i dag, var lidt flere grantræer, men ellers alt som det plejer, gode stykker, våde stykker, hårdere stykker.

Igen skulle jeg følge floden syd over, skranterne ned til floden var forholdsvis frodige og med spredte træer, dog var det meget vådt i mellem dem. Derfor var jeg tvunget til at holde mig lavet. Jeg har gået en del nede i floddeltaet på alle stenene, hoppede frem og tilbage over de mange flodløb. Flere gange pressede floden mig i land, i mellem buske, tuer, sjap og mudder. Gik også på to store stykker sne og is i dag. Der er meget sjovt at se, hvordan floden løber forskelligt fra år til år, tager nogle ordentlig stykker land rundt omkring. De steder der har været is ind til for nydelig, er der meget vådt. Det meget mærkelige er, at mens jeg går og undergår at træde i et dybt hul og få våde sokker, så støver det helt vildt fra alle planter og buske. Fordi når isen smelter efterlader det et ordentlig lag mudder over alt, det der sidder højt er nu tørt og støver og bunden er plask våd.

På den måde sled jeg mig syd over. Det gik nu ok, især taget i betragtning at det er min tungeste hele dag på turen, da jeg går med 8 dags mad og lidt ekstra.

Der har været utroligt dødt i dag, hele den først del af dagen var det vindstille, og jeg har ikke set mange dyr, et par ravne, lidt ryper og en del små fugle. Ikke et større dyr, kun spor.

Ryperne var sjove. Først kunne jeg ikke forstå hannen ikke fløj længere væk, så pustede han sig op og så syg og dårlig ud. Så ramte jeg ind i hunnen, hun gjorde det samme, så der har været små unger tæt på mig, men dem så jeg ikke. Blev et par minutter fordi jeg kunne komme helt tæt på de voksne ryper, der baskede rundt og opførte det vildeste teater.

Selv om der var sved på panden og skuldrene kunne mærkes, havde jeg allerede klaret de 15 km syd over kl 14. Så jeg begyndte at gå nordvest ind igennem noget let skov, så så dejligt ud. Kan kun sige det var det ikke, blev virkelig snydt, skulle ind over og ned til næste flod, de 3 km tog mig to timer. Tog også lidt ekstra pauser og tog billeder, men var så vådt og svært at gå i. Var virkelig dejligt at være nede ved næste flod igen.

Her slog jeg lejr kl 16. Overrasket over jeg har klaret 18,8 km i luftlinje. Sådan går det når jeg tager skridt for skridt. Det mest mærkelige er, at mine ben har det super godt, det er mine skuldre, der brokker sig mest.

Nu sidder jeg i mit elskede telt. Det er mine trygge rammer til at lade op, til endnu en dag.

Det har været en lang dag for hovedet, men forsat ubeskriveligt smukt og selvfølgelig et hav af myg, det enest gode er stikkene ikke klør, for jeg får godt nok mange.

Igen tak for alle hilsner, Likes, mv. Det varmer.

Lidt spørgsmål:

Niels (Stegmann):
Hvad mærke er dine vandrestøvler:
Jeg går i Hanwag, Lhasa. Rene læder støvler.

Jacob Vemmelund
Hvad er din plan med jagt og supplering af kost:
Jeg har købt jagt og fiskelicens bare for at være sikker, kostede 230$ for et år.
Jeg planlægger faktisk ikke at skyde noget, vil heller tage billeder. Kan dog være jeg bliver nød til det eller bliver lækker sulten, lige nu må jeg stort set kun skyde hare og pindsvin.
I august kommer Ryper bl.a. Alle de store dyr kræver enkelt tilladelser. Umildbart er jeg ikke til at skyde større dyr, end jeg kan spise, samt jeg på farten, så det er begrænset hvad jeg har tid og lyst til.

Erik

Dag / Lejr: 12/9
Pos: 68 43 966 / 143 50 923
Km / Km i alt: 18,8 / 132,8 km fra grænsen (+ 54,5 km ud til start). Alt i grove luftliner, går i praksis lidt mere.
Højde: ligger i 775. Startede i 870 ned til 750 og er på vej op igen
Tid gået: 08.20-16.00
Vejr: 12-15 grader. Lidt sol, mange skyer. Vindstille over middag let til frisk vind fra sydøst.

Samarbejdspartner Alaska på tværs

Indlægget er opdateret: 10. december 2020