Hermed ordet til en af deltagerne:

Kigger på uret, hvor klokken viser kvart i syv. Dvs. der er et kvarter til, at man skal mane sig op til at kravle ud af sin varme sovepose. Har haft en urolig nat på grund af stormen, der ruskede i vores telt. Kroppen og specielt armene føles ømme efter gårsdagens arbejde med at bygge, udvide og reparere snemuren som beskyttede vores lille mobile hjem mod den stormende vind fra syd. Tanken om, at armene atter skal i sving, fordi man skal sig grave sig ud gennem dynger af sne, gør dem endnu mere ømme.

Klokken nærmer sig syv, og gårsdagens aftensmad gør det nødvendigt at komme ud af fjerene. Får mine skibukser m.m. på og lyner op til forteltet. Ånder lettet op! Gravearbejdet virker ikke helt så uoverskueligt som frygtet. Får fundet min skovl og lyner yderteltet op og efter at have fjernet et par skovlfulde sne kan jeg komme ud i det fri. Det blæser stadig en del, men ikke helt så meget som i går. Vinden har lagt sig en smule og sigtbarheden er markant bedre end i går. Jeg går med raske skridt ca. 50 meter fra lejren og får gjort, hvad der skal det gøres (Det bliver aldrig en lige så behagelig lettelse på Indlandsisen som det er til dagligt). På vej tilbage til teltet møder jeg en af de andre deltagere på turen. Får sagt et hurtigt ”godmorgen” med nogle få ord og skynder mig derefter tilbage til teltet.

I teltet er min makker Jesper vågnet. Vi snakker om vi kommer videre i dag eller om vi stadig bliver liggende ”vejrfast”. Jeg forudsiger, at jeg ikke tror, at vi kommer videre – 5 timer senere er vi videre på ski, så jeg fik ikke ret i min forudsigelse.

Sådan er det i Grønland og specielt på Indlandsisen – man ved aldrig, hvad der sker.

Dagen sluttede med en smuk solnedgang, hvilket lover godt for, at vi kan komme videre i morgen. Vi får at se – ”imaraq” (måske), som grønlænderne så ofte siger.

Mathias

–0–

Vi kom af sted klokken 14 efter en times arbejde med at grave telte fri. For at komme i gang igen og holde rytmen, gik vi 3,5 omgang. Så klokken 1825 kunne vi slå lejr igen.

Det var alt for i dag.

Erik

P.S: Vi kan ikke se kommentarer, mails, facebook, mv. herude. Vi sætter dog stor pris på alle kommentarer og vil læse dem men stor glæde når vi kommer hjem.( Vi får kun et meget lille udvalg under vejs, via satellit telefon)

Dato: 11. april

Dag / Lejr: 11/10

Pos: N 66 40 38,7 W 47 14 26,8

Distance / Højde: 12, 9 km, ca 150 højde meter, ligger i 1828. Halv dag da stormen skulle lægge sig

Føre: Knalde føre, super hård sne, lidt vindskagler

Vejr: minus 8-12 grader. Morgen storm, der faldt til let vind over middag. Skyfrit til fuldt skydække

Sigt: I starten 4-6 km, mod slutning kort ned på 50 meter, men skyerne forsvandt og vi fik 1 km sigt til slut.

Indlægget er opdateret: 10. december 2020