Hermed ordet til en af deltagerne:

Inden jeg drog af sted fik jeg spørgsmålet ”Når man er på en ekspedition på indlandsisen føles det så som at gå med et hvidt ark A4 foran ansigtet i en måned?”. Jeg er nu på nippet til at svare ja, men udelukkende som et udtryk for at vi hver dag står op til en ny ubeskrevet dag, et nyt ark der skal udfyldes med historier, oplevelser, tanker, indtryk osv. Der er nok at tage ind.

Vi ser dagen begynde fra soveposen og ved at der venter oplevelser både i tankernes verden imens vi går og rundt om os imens vi passerer de enorme mængder sne og is. Oplevelserne er der mange af og jeg kan nævne nogle fra teltet, hvor der opstår unikke historier der kan få smilet frem.

Det er netop med smil at jeg erindrer Jesper H. råbe inde i teltet imens snestormen buldrede ”Det er fantastisk. Vi er næsten i livsfare”. Oplevelser kan være meget forskellige fra vores verden hjemme. Jeg må også nævne den dag vi varmede teltet op for at tørre tøj. Pludselig så jeg Nicolai sidde helt nøgen i modsatte side af teltet og råhygge med rent undertøj. Ja, vi har skam også varmen en gang imellem. En af de historier der beskriver vores verden bedst var da Søren med et skævt smil og dryppende næse spurgte om det var ok at han klippede negle ved siden af gryden med drikkevand. Selvfølgelig var det ok. På denne ekspedition er der ikke nogen der klager til tjeneren over et hår i maden! Historier er der mange af og det hvide ark A4 kan nemt udfyldes hver dag

Den fælles historie flettes også mere sammen når vi sidder i teltet og spiser aftensmad. Der skovles mad ind, der grines, snakkes og vi lærer mere om hinanden. Det er en fornøjelse at skrive min historie sammen med disse 10 mennesker, hvoraf jeg knapt kendte de 9 inden vi drog af sted. Jeg trives med det gode humør flokken deler og jeg ser denne fælles oplevelse som et klart højdepunkt på dagen. Gode historier til mit ark.

Picasso var kendt for at kunne tegne den perfekte lige streg med hånden. Vi øver os hver dag i at ridse denne streg i isen og sneen med krop, ski og pulke. Vi øver os og bliver bedre. Jeg er dog helt sikker på at Erik mener at vi tager os nogle kunstneriske friheder med små udsving og afvigelser i farten. Der er plads til optimering. Optimering hele tiden.

Nu er det snart god nat og i morgen er der et nyt ak der skal udfyldes med historier og oplevelser.

En personlig hilsen til Agnes, Daniel og Zette samt 4 x bedsteforældre der gør dette muligt. Tak til jer alle.

Thomas

–0–

Super god dag, med et godt tempo, vi er op på 3,6 km/t og gik 7 omgange af en time i dag. Super glad for de 25,1 km.

Det var alt for i dag.

Erik

P.S: Vi kan ikke se kommentarer, mails, facebook, mv. herude. Vi sætter dog stor pris på alle kommentarer og vil læse dem men stor glæde når vi kommer hjem.( Vi får kun et meget lille udvalg under vejs, via satellit telefon)

Dato: 12. april

Dag / Lejr: 12/11

Pos: N 66 35 02,2 W 46 43 30,5

Distance / Højde: 25,1 km og 147 højde meter, ligger i 1975 meter

Føre: Som altid super hård, få skagler

Vejr: Minus 18-5 grader. Høj sol, skyer omkring os, enkelt gang gik vi igennem dem.

Sigt: 6 km til 200 meter kort

Indlægget er opdateret: 10. december 2020