Billede af Sony HDR-CX360VE + vandtætboks og GoPro Hero

Som tidligere beskrevet havde jeg et foto kamera med der også kunne lave film (læse den anmeldelse her), men jeg havde faktisk to video kamera med, som også kan tage billeder. Samt min iPhone 4

Valget faldt på:

  • GoPro Hero (Action kamera), i vandtæt holder med sugekop.
  • Sony HDR-CX360VE også i vandtætboks

GoPro Hero, det var også med Danmark rundt i kajak – isvinteren 2009/10 her er anmeldelsen fra den gang, HER. Siden da er der kommet en software opdatering, så man kan vende billedet, den hopper ikke så let i menuerne mere, osv. Så der er forsat et stærkt kamera, der har optaget meget på turen.
Det er forsat et super godt kamera og laver gode nærbilleder og er god til rulle træning og sjove optagelser.
Det holdt fint strøm på den her tur, da temperaturen var noget højre.
Er imponeret over det har holdt til to hårdere tur. I forhold til alt det andet elektronik jeg har der går i stykker.
Et super køb.

Sony HDR-CX360VE pris omkring 7.000 kr., var et helt nyt videokamera som lige var udkommet, før afgang. Grunden til jeg valgte det, var jeg ville have et videokamera, hvor jeg kunne få en solid vandtæt boks til, samt det skulle være en rimelig størrelse = lille. Så var der ikke mange kamera at vælge i mellem på marked.
Sony HDR-CX360VE er et HD videokamera, der laver flotte optagelser i næsten alt lys, der er GPS i, så videoklip kan sættes ind på kort. Det kan også manuelt indstilles til den store guldmedalje.
Jeg har kun brugt det på auto og har været godt tilfreds.
Menuen er super nem, men trykfølsom skræm og auto tænd når man åbner skærmen.
Man kan sætte høretelefoner i hvis man ønsker det. Samt det er let at overføre filmklip, da der er indbygget et USB stik i håndremmen. Alle klip kommer over i mapper med dato.

Men igen den vigtigste grund var den vandtætte boks Sony SPK-CXA Sportspack pris omkring 3.700 kr., har virkelig hold hvad den lover. En solid og 100% slag og vandtæt boks til 5 meter dybde. Videokameraet sættes på en skinne som kan glides ind i den vandtætteboks, skærmen på kamera drejes ud og klappes ind. Samt der sættes et stik i videokameraet.
Det gør at man kan fjerne betjene kamera via de udvendige knapper. Samt man kan slukke videokameraet selv om skærmen er drejet ud. For at se hvad man filmer, skal man klappen en side klap ud, som har et spejl i så man kan se ind på skærmen igennem et vindue. Det er smart så fylder kameraet ikke så meget når det er pakket ned. Dog kan det være svært at se hvad man filmer når spejlet er vådt og der er sol og genskind. Men det er også lavet til under vandet.
På hele turen lå videokameraet i en lomme i mit sprayskirt, så det har fået meget vand og tæsk. Det har bare virket og jeg har ikke haft problemer med dug, da jeg næsten aldrig åbnede boksen.

Film kvaliteten er jeg også tilfreds med. Men desværre har jeg slet ikke fået filmet så meget som jeg troede. Fandt hurtigt ud af det er pænt svært at filme en masse selv, ville have sat det på bøjer, klipper, osv. Men der fungerer ikke. Så er mest brugt på land og til små klip på vandet. Mere amatør optagelser end jeg havde forventet. Men det er ikke kameraets skyld.
Af tilbehør havde jeg et ekstra batteri og et 16 GB SD kort, og kort en Ekstern mikrofon Sony ECM-HGZ1, men den druknede jeg og sendte hjem (sammen med min iPhone 4 ak).
Det er et dyrt kamera, men det er også i topklassen af små handy kameraer. Så forhåbentlig kommer det mig til gode mange år endnu.

Det endte faktisk med jeg optog utroligt meget på min iPhone 4, alle genialt grej, osv. er optaget på den, fordi det er nemt, der er apps så det er nemt at redigere. Samt jeg kan med det samme lægge det op, så jeg spare tid og strøm, samt kvaliteten er fin til Youtube. Men iPhone og alt hvad jeg har brugt den til vender jeg tilbage til senere.

https://www.youtube.com/watch?v=-7cANWwMGn8&feature=youtu.be

 

Det var en kort gennemgang, hvis du er til mere tekniske gennemgange kan du finde dem på nettet.

Erik

Relateret indlæg

 


Her en kort video fra da jeg modtog Sony HDR-CX360VE og tilbehør:

https://www.youtube.com/watch?v=XEYpUVy22jo&feature=youtu.be

Indlægget er opdateret: 4. februar 2022

Skandinavien rundt i kajak, bog, køb her!