PowerShot 60, Canon kamera.

På min tur havde jeg ønske om gode billeder, men fandt ikke plads eller lyst til at medbringe mit store spejlreflekskamera. Jeg valgte at tage min PowerShot 60 med, som ekstra kamera, men desværre druknede det, sammen med mit pro. video kamera, da der kom vand i de vandtætte poser ud for Lild Strand.

Så havde jeg kun mine vandtættet kamera tilbage.

Mit vandtættekamera var et Canon PowerShot D10, det holdt til alt, det var placeret i min flydevest, under turen. Det er nemt at betjene, har samme menuer og brugerflade som alle andre Canon kameraer, så det var nemt at gå til. Batteriet holdt rigtig længe og havde købt et ekstra, men var ikke nødvendigt i Danmark.

Det viste sig at være meget stærkt og vandtæt det har virkelig fået nogle tæsk.

Mit største problem med var at på linsen, sad der ofte is, som jeg skyllede af. Men det gav vanddråber på linsen, så jeg har en del billeder, hvor noget af billedet er uskarpt på grund af en vanddråbe. Jeg tror selv, at det problem er væk så snart det bliver normale temperaturer igen, da man ikke skal skylle sit kamera for is, osv.

Jeg har været rigtigt godt tilfreds. For mit egent vedkommen, mangler jeg dog, et spejlreflekskamera, som er vandtæt og har en god zoome. Da jeg gik glib af mange naturbilleder, af dyr og natur grundet manglende zoome og højre kvalitet. Men det arbejder jeg på til de kommende ekspeditioner.

Ellers lagret billederne på et SD kort, som er nemt at overføre til computeren.

Se alle specifikation fra Canon her samt der er flere anmeldelser m.v. på nettet.

GoPro HD Helmet Hero, kameraVideo kamera, havde jeg mit lille kompakte hjelmkamera (Action kamera), GoPro HD Helmet Hero. Det var jeg faldet for, på grund af dens størrelse og anmeldelser. Det leveres med en del monterings muligheder, både på hoved og kajakken. For at få det til at være nemt at placere rundt på kajakken og vende. Købte jeg en ekstra sugekop, som kan sættes fast rundt på kajakken, jeg satte et længere beslag på, så jeg kunne dreje det endnu flere vinkler. Den holdt virkelig godt. Jeg havde dog lidt problemer med isen og kulden, nogen gange faldt den af og havde svært ved at sætte sig fast, men det var sjældent. Den ville jeg ikke undvære til kajakbrug og den koster ikke ret meget.

Selve Videokameraet virkede rigtigt godt, det er super til aktion fyldte steder, tager meget flotte billeder tæt på. Natur scener osv. bliver ikke super da alting er forlangt væk, det kan også havde svært ved at stille skarpt på flere personer i dybden af billedet. Når det er sagt, er det et super hjælpe redskab, til teknik øvning, da man kan se hvordan man gør ting selv også i roll. På kajakekspedition ville jeg stadig have et normalt videokamera med, hvis man har de ønsker og pladsen.

Man skal søger for at lade det ofte i stærk kulde, opleve desværre at det gik tør for strøm, steder jeg meget gerne ville filme, som ved Hanstholm, m.v.

Når man tænder det skal man holde en knap ned et stykke tid, desværre gør det at den hoppe i menuerne, så man skal altid kontroller om den står til foto eller video. Det er lidt irriterende, især hvis man vil tænde kameraet i hårdt vejr.

Billeder lagret på et SD kort der er nemt at sætte i ens computer og overføre til en mappe. Man skal dog være opmærksom på den altid starter med nye nummer på optagelser efter man har slette de gamle, så der skal laves en ny mappe til hver optagelse dag.

Men vær opmærksom på at priserne på begge kamera svinger rigtigt meget, så kan godt betale sig at søge godt rundt på nettet.

Erik

 

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022