Danmark rundt i kajak - vinter, Kajak

Vandtæt kamera og videokamera

På min tur havde jeg ønske om gode billeder, men fandt ikke plads eller lyst til at medbringe mit store spejlreflekskamera. Jeg valgte at tage min PowerShot 60 med, som ekstra kamera, men desværre druknede det, sammen med mit pro. video kamera, da der kom vand i de vandtætte poser ud for Lild Strand.

Så havde jeg kun mine vandtættet kamera tilbage.

Mit vandtættekamera var et Canon PowerShot D10, det holdt til alt, det var placeret i min flydevest, under turen. Det er nemt at betjene, har samme menuer og brugerflade som alle andre Canon kameraer, så det var nemt at gå til. Batteriet holdt rigtig længe og havde købt et ekstra, men var ikke nødvendigt i Danmark.

Det viste sig at være meget stærkt og vandtæt det har virkelig fået nogle tæsk.

Mit største problem med var at på linsen, sad der ofte is, som jeg skyllede af. Men det gav vanddråber på linsen, så jeg har en del billeder, hvor noget af billedet er uskarpt på grund af en vanddråbe. Jeg tror selv, at det problem er væk så snart det bliver normale temperaturer igen, da man ikke skal skylle sit kamera for is, osv.

Jeg har været rigtigt godt tilfreds. For mit egent vedkommen, mangler jeg dog, et spejlreflekskamera, som er vandtæt og har en god zoome. Da jeg gik glib af mange naturbilleder, af dyr og natur grundet manglende zoome og højre kvalitet. Men det arbejder jeg på til de kommende ekspeditioner.

Ellers lagret billederne på et SD kort, som er nemt at overføre til computeren.

Se alle specifikation fra Canon her samt der er flere anmeldelser m.v. på nettet.

Video kamera, havde jeg mit lille kompakte hjelmkamera (Action kamera), GoPro HD Helmet Hero. Det var jeg faldet for, på grund af dens størrelse og anmeldelser. Det leveres med en del monterings muligheder, både på hoved og kajakken. For at få det til at være nemt at placere rundt på kajakken og vende. Købte jeg en ekstra sugekop, som kan sættes fast rundt på kajakken, jeg satte et længere beslag på, så jeg kunne dreje det endnu flere vinkler. Den holdt virkelig godt. Jeg havde dog lidt problemer med isen og kulden, nogen gange faldt den af og havde svært ved at sætte sig fast, men det var sjældent. Den ville jeg ikke undvære til kajakbrug og den koster ikke ret meget.

Selve Videokameraet virkede rigtigt godt, det er super til aktion fyldte steder, tager meget flotte billeder tæt på. Natur scener osv. bliver ikke super da alting er forlangt væk, det kan også havde svært ved at stille skarpt på flere personer i dybden af billedet. Når det er sagt, er det et super hjælpe redskab, til teknik øvning, da man kan se hvordan man gør ting selv også i roll. På kajakekspedition ville jeg stadig have et normalt videokamera med, hvis man har de ønsker og pladsen.

Man skal søger for at lade det ofte i stærk kulde, opleve desværre at det gik tør for strøm, steder jeg meget gerne ville filme, som ved Hanstholm, m.v.

Når man tænder det skal man holde en knap ned et stykke tid, desværre gør det at den hoppe i menuerne, så man skal altid kontroller om den står til foto eller video. Det er lidt irriterende, især hvis man vil tænde kameraet i hårdt vejr.

Billeder lagret på et SD kort der er nemt at sætte i ens computer og overføre til en mappe. Man skal dog være opmærksom på den altid starter med nye nummer på optagelser efter man har slette de gamle, så der skal laves en ny mappe til hver optagelse dag.

Men vær opmærksom på at priserne på begge kamera svinger rigtigt meget, så kan godt betale sig at søge godt rundt på nettet.

Erik

You may also like

4 kommentarer

 • Uffe Witt

  Hej Erik!

  Du har tidligere skrevet at du ville få skrevet din bog om din Danmarkstur og få den ud til julehandelen. Hvordan går det med det? Jeg ved der er mange der længes efter at læse beretningen.

  Har der været evaluering af Det Rød-Hvide Bånd 2010?

  Hilsen Uffe

  29. december 2010 at 21:24 Svar
  • Erik

   Hej Uffe
   Ja det er korrekt bogen er også færdig. Men mit forlag Gyldendal vil ikke have to bøger ud på samme tid. Så “Oplevelser i ukendt land” kom her i november. Derfor kommer bogen om min tur Danmark rundt først efter sommerferien. Det beklager jeg.
   Men bogen bliver fed, den kommer med mange kort afsnit, samt en masse billeder og jeg selv og mine test læser er vældig tilfreds.
   Så håber du kan vente. Det er desværre ude af mine hænder.
   Jeg kan dog love at der kommer nyt fra mig og kajakekspeditioner her i foråret, håber det kan blive god underholdning frem til min bog kommer. Mere om det her først i jan. 2011

   Og nej der er intet nyt fra det Rød-Hvide bånd, har intet hørt siden juli. De andre har heller ikke hørt noget.

   Mvh

   Erik

   29. december 2010 at 23:10 Svar
 • Thomas Mosgaard

  Hej.
  Har Canon powershot D10 en funktion der gør det muligt at tage billeder med et bestemt interval så kameraet fx af sig selv tager billeder hvert 10ende sekund?

  20. marts 2010 at 13:07 Svar
  • Erik

   Hej
   Nej det har Canon PowerShot desværre ikke, den har selvudløser, flere form, men en af dem kan sættes til at skyde 3 billeder efter 10 sek.
   Det kan GoPro, der man sætte det til at skyde billeder hver 2 sek. eller hvad man ønsker.

   Mvh

   Erik

   21. marts 2010 at 10:23 Svar

  Skriv en kommentar