Jeg har haft lidt forskellige video kamera og et kamera med. Her er anmeldes af kameraet
Det kamera jeg endte med at vælge var endnu en gang et Canon produkt, et Canon PowerShot G12 kamera. Det var jeg blevet anbefalet af to uafhængige fotograffer.

Jeg ville gerne have et godt kamera med, men det skulle kunne pakkes 100% vandtæt, derfor købte jeg også en vandtæt holder til det  undervandshus WP-DC34.
Ideen var at jeg ville have et godt kamera gerne med god zoom og vandtæt, for at få taget gode billeder. G12 er et super godt simi prof kamera, da den kan manuelt stilles i alt, samt tage RAW billeder, hvis man vil det. Undervandshuset WP-DC34 gjorder det vandtæt.
Det eneste jeg manglede var zoom G12 går fra 28-140 mm et godt område, men ikke til fugle billeder, osv.
Jeg overvejede at købe et objektiv til det på 300 mm, men det kan ikke være i undervandshuset, samt så kan jeg ikke tag billeder nær på.

Hele kunsten er at finde et kamera der dækker et stort område og ikke fylder, fordi plads er der aldrig meget af i en kajak.

Mit Canon G12 har fungeret super godt, har ikke haft nogle problemer overhovedet. Menuen er nem at bruge, samt kommer meget tæt på et spejlrefleks kamera i funktioner.
Detaljer som under ”Gode ting” har givet mange gode billeder. Det kan også filme, men der har jeg mest brugt min andre videokameraer.
Ofte har jeg dog manglet mere zoom, men man kan ikke få alt. Men det er ikke nemt at få gode dyrebilleder. Den ekstra indsat, er smart, men ikke på sådan en tur, da jeg ikke kan skifte hele tiden.
Pris omkring 3500 kr.

Gode ting:

 • God skærme bag på der kan drejes og vippes
 • Nemt at stille ISO og Blænde hurtigt om manuelt. Har jeg brugt en del.
 • Timer der kan sættes til at tage så mange billeder som man ønsker
 • Solidt

Mangler:

 • GPS så nemt at sætte billeder på Google Earth bagefter, vil give en del.
 • Mere zoom

Ligger en del test på nettet der også er vær at læse.

Undervandshuset WP-DV34 har ført mit G12 kamera hele vejen igennem turen. Det er en kompakt og solid boks som man sætter kameraet ind i og lukker. For at åbne den er der dobbelt sikring for man ikke skal åbne det under vand. Alle knapper kan let betjenes, når skærmen er drejet så man kan se den, da søger ikke kan benyttes i undervandshuset.
Foran er der en tyk glasplade som man tager billede igennem.
Mine største problemer, har været dråber på glaspladen, når jeg tager billeder over vandet, men det har jeg på alle kameraer. Samt når alt opbevaret i et meget fugtigt telt, til tider. Så har jeg også haft en del dug i kassen.
På stille dage, tog jeg kameraet ud for at få helt klare billeder, men det hjalp ikke på duggen. En virkelig god løsning, men også dyr.
Pris ca. 1400 til 1500 kr.

Gode ting:

 • Solidt
 • 100% vandtæt
 • Nemt at tage kamera ud og ind

Dårlige ting:

 • Dråber på glasskærm, men kan næsten ikke undgås på nogle kamera
 • Dug i undervandshuset

En super god og stabil løsning. Kunne dog godt tænke mig zoom på 28-350 mm hvis det var muligt, men har ikke fundet noget der er godt nok endnu.
Jeg havde også en Blitz og en fjern udløser til blitzen med på den første del af turen, for at kunne lave spændende billeder, men var så lyst jeg aldrig fik det brugt og derfor sendte jeg det hjem igen.

https://www.youtube.com/watch?v=4AtLnPRXlTI&feature=youtu.be

Erik

 

Relateret indlæg

 

Indlægget er opdateret: 4. februar 2022

Skandinavien rundt i kajak, bog, køb her!