Dato: 8. juli 2011
Lejr / dag: Lejr 72 / Dag 95
Sverige Lejr 9 / Dag 10
Pos (google):  55 43 41.6 / 12 5 58.4 (kan sætte direkte ind i Google Earth)
Distance roet:  43,9 km (i alt 3211,3 km)
Distance roet i Sverige: 452,3  km (i alt)
Rotid: 9t10m (08.00 til 17.10)
Vejr: Meste af dag 8/8 lave, let regn til kraftige bygger. 4-9 m/s sø. 15-18 grader. Aften 3/8 mellem og sol.
Bølger havblik kort 30 til 70 cm bølger s til sø
(forklaring til ovenstående data felt kan ses her)

Aften gik som altid hurtigt, jeg vil dog nævne at aftens måltidet bestod af en rejesalat fra ICA, sundhedsbølgen er slået helt igennem. Fik afsluttet de fleste løse ende. Leif kom hjem og han fik lidt tøj til vask, vi aftalte at være klar kl. 7. Så jeg tillod mig selv at se en film på computeren, mens jeg lavede udstrækning. Som altid lidt for sent i seng, klokken var blevet 22. En varm nat, men sov stadig super i denne bløde seng, op kl. 6 spise, pakke sammen og støvsuge. Lidt over 7 pakkede vi bilen med kajak og alt udstyr, utroligt alt det jeg forsat har med. Så gik turen de ca. 500 meter ned til hvor jeg gik i land, fik pakket kajakken og der var oven i købet god plads. Der var overskyet men lummert så af sted uden jakke. Sagde farvel til Leif, som jeg skylder en stor tak for lån af lejlighed, garage og hjælpen.

Så gik det syd på, kort efter starten krydsede jeg færgerne til Helsingør, der går 4 stk så går en hver 15 min. men passede lige så jeg kunne nå forbi. Vind kom mere om mere og kort efter kunne jeg mærke den første regn, så på med den kortærmede jakke. Måtte konstater at mit kamera ikke havde mere strøm, så kort efter måtte jeg næsten i land stod i vandkanten for at skifte batteri der lå bag i. Synes godt nok jeg havde mange start stop. Der kom lidt bølger men lå ok i læg indtil Landskrona, syd her for ligge en ø der hedder Gråen lige syd her for var der meget lav vandet og mange store sten der stak op, her var sort af ændre, skav og svaner. Var flere hundre af hver slags, ro blandt dem i ca. 30 min og måtte undskylde min an massen. Jeg roede direkte på Barsebäckhamn, selv om vind nu var 6-9 m/s jeg havde besluttet at vejret ikke skulle bestemme om jeg skulle fremad, så jeg tog den i modvind og det meste af vejen i  50-70 cm mod bølger, desværre var de tætte, så det var en våd omgang med sprøjt, bank, stop, osv. men jeg holdt en 4 km/t. Det tog 3 timer over, men en halsbrækkende manøvre undervejs, jeg skulle skifte iPod til iPhone for at høre Turen på P3, noget spændende men lykkes uden nogle af dem blev våde i bytte mellem de vandtæt holder. Måske lidt dumt at gøre, men nu var der touren. Den sidste time faldt bølgerne til 30-50 cm og tempoet kom lidt op. Ved Barsebäckhamn var der en helt del små sejlbåde der øvede sig, så gik godt uden om. Så gik det forbi det kære atomkraftværk men den mest tossede placering, så tæt på så mange mennesker. Rundt værket var der ingen telefon dække og der med ingen Tour så kæmpede på for at komme forbi. Men krydset ned til Malmø og broen, hvor der var en chance for en lejrplads var der forsat 20 km så stoppede kort efter værket. Desværre nåede jeg kun 43,9 km over 9t10m, men det er vel også ok forholdende taget i betragtning.

Op med lejren, sørme klarede det op og der kom lidt sol, men forsat ikke så varmt da der forsat er vind

Så gik det hele i gang igen, en masse snakken i telefon, skriverrig, osv.

Ellers er der sket det fantastisk at jeg har mødt en rigtigt eventyr der heder Christian og han er kommet men en super ide til min næste kajaktur, jeg har mange planer men den her slår alle hvis pengene / samarbejdspartnerne kan skaffes. Men hvad det er, er som altid hemmeligt. Men det jeg vil sige med det, hvor findes der mange fede mennesker derude og hvor følger jeg mig heldig hver gang jeg møder sådan folk. Eventyret findes der ud og som altid starter det i din baghave.

Erik

Indlægget er opdateret: 10. december 2020

Skandinavien rundt i kajak, bog, køb her!