Jetlaget påvirkede mig åbenbart lidt, fordi jeg havde ikke travlt med at komme i seng, kunne blive ved med at ordne småting. Klokken var næste et om natten, før jeg havde fået bad og kunne lægge mig under tæppet, med lagen omkring, til musikken af en larmende aircondition.
Drømmene hev og sled i mig natten igennem og jeg vågnede mange gang før det var op klokken 7, jeg vil gerne hurtigt ind i dagsrytmen. Min oplevelse er alt at tidstab, klar jeg super godt, men når jeg engang skal hjem bliver det svære

Efter en gang kedelig morgenmad på hotellet, gik jeg igang med at ordne alle mine opskårenderne depoter, et trist syn, men var hurtigt klaret. Jeg havde mistet 120 ret mad i tolden, 60 stk. havde klaret turen.

Nu skulle der handles, lidt over 11 drog jeg afsted, med let lille rygsæk og intet ekstra tøj, da vejrudsigten lovede tørvej.

På den anden side af hotellet lå en friluftbutik “The Prospector Outdoor Fitter” en pænt stor butik, med meget hjælpsomt personale. Jeg valgte at købe frysetørretmad mad med det samme.
De rester jeg har er fra “Adventur Food”, her var der Mountain House. De havde mange varianter så jeg begyndte at tømme deres hyller, der var flere personale forbi og kikke hvad jeg havde gang i.
Her købte jeg også myggecreme og bjørnespray / peberspray, 2 stk, til at starte med. Ekspedienten kunne fortælle den var den længste bon hun nogen siden havde set, i alt små 5.000 kr, endda med 20% på maden, av!

Da jeg havde været retur med 4 store poser med mad, gik jeg ned i byen på jagt efter kort og små ting. Var i et par boghandler, de havde ikke kort. Det blev også til et par friluftbutikker, de var ikke så gode som “The Prospector” heldigvis. Fik en rulle tyndsnor til min bjørne alarm.

Selvfølgelig begyndt det at regne, når jeg ikke havde tøj til det, passede lige med lidt thaimad til det var tørvejr.

Ingen kort fra Scanmaps / Nordisk Korthandel

Flere havde henvist mig til “The Visitor’s center” med kort. Her var der en masse information og få, især da James fra National Park Service, dukkede op da jeg så på kort, han blev ved mig mens vi fandt kort. Han spurgt ind til min tur, depoter, mv. Hurtigt sagde han det er du styr på. Han farede rundt og fandt information til mig. Selve kortene skulle jeg købe på “The Map Office” på universitet 5 km væk. Kort havde høj priotet så jeg måtte afsted. James sagde jeg var velkommen tilbage, så havde han en video og mere jeg kunne se på. Super fin mand, James havde selv vandret i noget af området.

Efter en lang går tur i noget meget uskøn industri område, kom jeg til Universitet. Jeg er generelt overrasket over hvor slidt og gammel Fairbanks ser ud.
Selvfølgelig fik jeg mere regn, det tog lidt tid at finde kort stedet, men det lykkes.
Her var et fint lille kontor, et af de tre kontorer i USA. Her var masser af store printer og en flinke mand der hurtigt fandt de 8 kort jeg skulle bruge frem, købte også noget beskyttelse mod vand, jeg kan pensle på. Blev i virkelig godt humør over at få kort. Her kan de printe lige det kort man skulle ønske.

Grunden til jeg ikke allerede havde kort er også noget besynderlig. Da jeg besluttede at skulle her over, købte jeg hurtigt TOPO GPS kort over Alaska til min lille GPS. Det kunne jeg så planlægge men på computeren. Da jeg havde styr på ruten, bestilte jeg kort ved Scanmaps / Nordisk Korthandel, de kunne skaffe dem, dog med tre måneders levering. Så,den 15 januar bestille jeg kortene, dejligt at få styr på.

Jeg drop til Geønland i slutningen af marts til starten af maj, da jeg kom hjem og fik overblik over posten, undrede jeg mig over hvor kortene var. Først skrev jeg en mail, men da jeg ikke hørt noget samme dag, ringede jeg. Her fik jeg besked på de var ved at undersøge sagen. Efter et par dage, fik jeg en mail, at de ikke kunne skaffe kortene, de var dog så flinke st vedhæfte et sted jeg kunne downloade kort til Canada. Måtte lige skrive og gøre opmærksom på det var Alaska jeg havde bestilt kort til. Jeg fik ikke en beklager eller undskyld over de ikke kunne skaffe det jeg havde bestilt. Underligt Danmarks største Korthandel ikke kan skaffe kort.

Jeg har bestilt kort der mange gange, de fleste gange kan de ikke skaffe de kort jeg skal bruge og de gange jeg har bestilt er det aldrig lykkes mig at få alle kort jeg har bestilt. Så uprofessionelt. Min anbefaling er at købe kort et andet sted, hvis det er muligt.

Efter den super gode oplevelse på “The Map Office” måtte jeg lige vente på endnu en stor regnbyge trag ind over.

Jeg gik et godt stykke ind mod byen, her handlede jeg i Safeway supermarkede. Det tog lang tid, da jeg skulle have lidt godter til depoterne og lidt mad til værelset. Der var forsat langt tilbage så jeg to en taxi retur.

Resten af aften gik med at pakke og skrive mail. De nummer jeg skulle rimge til med opbevaring af min riffel virker selvfølgelig ikke, hvor er det bare besværligt.
En god dag, herligt at få handlet, de næste dag skal det pakkes og jeg håber jeg kan få fingeren i et våben, selv om de ikke anbefaler det her, de bruger kun Bjørnespray.

Nu er jeg pænt træt, er allerede træt at at være her i byen, glæder mig meget til der komme igang.

Erik

Samarbejdspartner Alaska på tværs

 

Indlægget er opdateret: 10. december 2020