Vandretur ved Gludsted Plantage og Hampen Sø, Palsgaard Skov [Mikroeventyr] med eventyrer Erik B. Jørgensen

Efter endnu et foredrag i det Jyske, denne gang i Herning, skulle det da udnyttes til et nyt mikroeventyr, denne gang i et velkendt område, så jeg kunne se noget mere og en anden årstid.

Jeg har tidligere gået i Gludsted hvor det hele var dækket i sne, tilbage i marts 2018. Samt i 2022 gik jeg øst og sydøst for Gludsted Plantage, hvor jeg også kom denne gang da jeg gik ned til Hampen Sø. I 2022 kom jeg igennem Bryrup, Snabegård Plantage og Palsgårdskov, men også forbi Hampen Sø. Jeg gik lidt på noget af det jeg havde gået før, men gik mest på andre veje og i andre områder, for at opleve noget nyt.

Se min film fra turen herunder, samt længere ned er der mere information om området og de andre ture jeg har været på her i området.

 

 

 


Gludsted Plantage

Gludsted Plantage er en skov beliggende i det centrale Jylland, lide sydøst for Herning, i Ikast-Brande kommune, som blev plantet tilbage i 1877 for at stoppe sandflugten.

Den dækker et stort område på 34 km² (eller 3.474 hektar) med varieret terræn, herunder skove, enge, søer og vandløb, som alt sammen er Statsskov, men fri adgang og friteltning.

Det er et virkelig naturskønt område, der varierer en del. Området er rigt på dyreliv, herunder forskellige fuglearter og hjorte, hvilket gør det til et fantastisk sted for fuglekiggere og naturentusiaster. Jeg så især kronhjortene, men også rådyr, ravn og musvåger. Jeg så også trånfalk og kongeørn. Samt der er mange andre dyr i det store område.

Der er selvfølgelig en del mennesker der bruger området, men det er også et stort område, så jeg mødt ikke mange.

Der er flere seværdigheder i området. Men helt overordnet er det naturen og dyrelivet der skal trække en til. Du kan bl.a. se Isenbjerg, et høj på 25 meter midt i et hedeområde, der går den gamle jernbane, kaldt ”Den skæve jernbane” der i dag er sti til vandre og cyklister. Der er også gamle tyske stillinger fra Anden Verdenskrig der skulle passe på den gamle jernbane.

Du kan se meget mere om seværdighederne og se et kort her:

Se min vintertur i Gludsted Plantage her:

 


Hampen Sø og Palsgaard Skov

Min tur startede faktisk med jeg gik ned til Hampen Sø, den næsthøjeste sø i Jylland og Palsgaard Skov på i alt 1.043 hektar, hvor jeg også havde været før. Denne gang var det for at gå af andre veje og runde Hampen Sø igen, hvor jeg også overnattede i et helt nyt shelter på sydsiden af søen. Området har også friteltning.

Mere om Hampen Sø og Palsgaard Skov, her

Se min tidligere tur i området her:

 


Andre ture i nærheden af Gludsted Plantage

I samme område har jeg også været på andre ture

 

Su kan se en oversigt over alle min mikroeventyr og ture i Danmark og andre lande her:

 

 


Data fra turen ved Gludsted Plantage og Hampen Sø, Palsgaard Skov

Kort over Vandretur ved Gludsted Plantage og Hampen Sø, Palsgaard Skov [Mikroeventyr] med eventyrer Erik B. Jørgensen

  • Dag 1. torsdag den 14. sep. 2023: 13,25 km, 3t40min
  • Dag 2. fredag den 15. sep. 2023: 24,08 km, 7t30min
  • Dag 3 lørdag den 16. sep. 2023: 7,97 km, 2t10min

Jeg lavede min rute i Komoot, og så samtidigt på Naturstyrelsen sider om området.

 

 


Link til området

Husk Google er din ven, og der er andre sider derude med god information om området.

 


Jeg håber du kan finde en masse inspiration her, og andre steder på min hjemmeside.

God fornøjelse.

Erik

 

Relateret indlæg

 

 


Facebook og YouTube indlæg fra turen

Dag 1

 

Dag 2

 

Dag 3

 

 

Indlægget er opdateret: 21. september 2023