Som det nye år slog ind, og det blev 2020, så var det tid til en far og datter tur igen. Jeg havde set mig lidt omkring i nærområdet/baghaven, jeg havde kik på Jægersborg Hegn igen. Jeg har padlet igennem Jægersborg Hegn nogle gange, når jeg har padlet ned af Mølleåen. En tur jeg også har taget med min datter før. Vi kunne tag toget til området og vandre rundt i området og skoven. Jægersborg Hegn er kendt for at være en del af Dyrehaven og området nord for skulle være kendt for at have en god grævling bestand og en del andre dyr, selv om det er tæt på større bebyggelser.

Vi fik vandret ca. 8 km hver dag og tog en overnatning tæt ved Bøllemose, på en af de mange lejrpladser der er i området. Vi fandt en grævling grav, der virkede beboet. Ud over det så vi ræv, rådyr, flagspætte, fiskehejre, gråænder, blishøns, og et hav af småfugle. Vi besøgte også en del mindre gravhøje, men ikke nogen i flot stand.

Et dejligt lille mikroeventyr, et dejligt område. Dog er der en del folk i området og januar er selvfølgelig ikke den flottest naturmæssige periode, men forsat flot, med store gamle træer, svampe, moseområder og selve dalen med Mølleåen.

Det var en dejlig start på et nyt år og årti, og nye eventyr i 2020.

Erik

 

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 4. maj 2024

Alle bøger af Erik B. Jørgensen, 10 bøger om friluftsliv og ekspeditioner, både for voksne og børn.