Mine tro solbriller på min ekspeditioner var endnu en gang med på tur den gang Skandinavien rundt i kajak.
Som altid holdt de hvad de lover og sidder godt. Det var vigtig for mig at have et par solide solbriller med som kan klappes godt sammen så jeg kan have dem i min lille dækstaske, så jeg let kan komme til dem.

Da min solbriller fra Sziols har været med mig to ture i Grønland, en tur gående over inlandsisen 580 km, 27 dage, samt på ”Thule til Thule” også på ski gående og med kite, 2700 km, 83 dage. Samt en masse ture hjemme. Så valgte jeg at tage dem med igen, med to forskellige glas et orange og et brun med spejlglas.

De klarede endnu en tur, 6443,2 km 175 dage, hvor de virkelig har fået tæsk, da de lå løst. En morgen opdagede jeg at de var faldet ude om aften og kajakken havde ligget på dem hele natten, de var falde som en pandekage. Ved at varme dem op, kunne jeg bukke dem tilbage og bruge dem på resten af turen. De er virkelig solide og det er super nemt at skifte glas. Det der er helt fantastisk til dem er noget jeg ikke bruger. Det er man kan sætte brille glas inde i dem, uden de skal side fast på linserne, det gør at brille bruger får en meget mere fleksibel løsning da man kan bruge alle de mormale linser uden på. Samt brillerne  alene om aften.

Læse meget mere om det i min gamle indlæg her:

Jeg har også brugt dem om vinter med deres dobbelt isolerede glas, som gør de ikke dukker ret let. Hvis du ikke kan lide at køre med store skibriller har Sziols  et virkeligt godt alternativ hvis man vil havde solbrille glas der ikke dugger så let i frosten.

Erik

 

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022

Skandinavien rundt i kajak, bog, køb her!