På mine ture i kajak, ønsker jeg altid at have en pandelampe i forreste dagsluge. Så har jeg let ved at kan markere mig hvis jeg roer ind i mørke, eller det er ved at blive mørkt når jeg kommer i land, så det rat at kunne finde en pandelampe let frem, når der skal slås lejrer.
En pandelampe som ligger let tilgængeligt bliver også våd. Jeg har haft to forskellige lygter med på mine ture, begge har fungeret godt.
Det skal siges at begge to er lavet til at lyse langt, så i teltet har har de et meget snært lysfelt og er meget kraftige. Så jeg har altid en anden lygte med til teltet, den er ikke vandtæt.

Har altid to lygter med, så jeg har en reserve hvis en af dem skulle sætte ud.

Petzl, Tactikka AP Adapt

Under Danmark rundt og på små ture har jeg haft en Petzl, Tactikka AP Adapt med. Det er en lygte der kan rigtig mange ting. Man kan justere lysstyrken, samt der er forskellige glas med man kan skyde ind foran, primær rødt lys, hvis man ikke vil lyse så meget. Det kan skiftes til grønt, hvid fordelings plade, m.v. Pandebåndet har også en strop der går op over hovedet, der gør lygte ikke gilder ned ved hård aktivitet, behøves ikke til mit brug.
Den har også forskellige beslag med et til bælte og et til hjelm. Så det er let at flytte lygten over på ens hjelm hvis man er i områder hvor man bruger hjelm.
En god pandelampe, der holder hvad den lover og er meget anvendelig i mange situationer når den kan flyttes rundt, drejses, mv. Det eneste er den fylder lidt, men ikke meget mere end andre.

Silva, Ninox

Under Skandinavien rundt prøvede jeg en anden Silva, Ninox. En super lille kraftig lygte, meget simpel og lige til. Den kan også justeres i lysstyrken, drejes op og ned og det er det. Den sidder på et simpel pandebånd. Den eneste ulempe er at den falder let af pandebåndet. Men det kan man orden med lidt tab.
Den fylder ikke meget og er let at ha liggende. Samt den har et utroligt kraftig lys af sådan en lille lygte.
Den lå et halvt år i forreste pakluge og fik lidt vand, osv. uden problemer.

Begge pandelamper er super gode, så skal man bare gøre op med sig selv om man har brug for den kan sættes på en hjelm, eller den skal fylde så lidt som muligt. Begge bruger 3 stk. AAA batterier og holder pænt længe.

Erik

Relateret indlæg

 

Indlægget er opdateret: 22. april 2020

Skandinavien rundt i kajak, bog, køb her!