Sziols sportsbriller og solbirille med styrke, med etui

Hermed en ny ting på min hjemmeside, som jeg er glad for. En mand har fået nytte af en af de mange ting jeg har skrevet om, og har bidraget med et gæste indlæg.

Så hermed en andens persons mening her på min side.

Erik

Gæste Indlæg af Carsten

Jeg har gennem flere år ledt efter sportsbriller med styrke. Tidligere har jeg haft et par Rudy.  Projekt med en Clip-On optisk indsats. De har aldrig fungeret særlig godt. Primært fordi de duggede meget ved aktiviteter med høj puls. Derudover forvrængede de synet ganske meget i siderne. Rent praktisk sad Clip-On’en meget tæt øjet og det generede øjenvipperne. Men i flere år var det bedste alternativ som jeg kunne finde. Oakley laver efter sigende nogle ret gode sportsbriller med styrke. Men de kan kun fås i styrker +/- 2,0.

Tidligere på året var jeg endnu en gang på udkig efter en afløser, og denne gang faldt jeg over et blogindlæg her på www.komud.dk. Erik skrev om nogle tyske briller Sziols, som han set under en tur til Grønland. Brillerne var lavet af den tyske optiker Karin Sattur. Se mere på www.optik-sattur.de og www.sziols.de. Jeg sendte Erik en email for at høre nærmere om hans oplevelser med brillerne. Erik anbefalede mig at kontakte Karin Sattur direkte for at høre om hun kunne hjælpe.

Sziols sportsbriller og solbirille med styrke, kan se brillen/styrkeindsatsen. Som sagt så gjort. Jeg skrev til Karin Sattur og forklarede mit problem og hvad jeg ledte efter. Jeg var på udkig efter nogle sportsbriller med styrke. Allervigtigst var det, at brillerne ikke duggede MTB ved høj puls. Derudover kunne det være super, hvis jeg kunne anvende de samme briller til løb, kajak og langrend. Efter et par mail frem og tilbage skrev Optik Sattur tilbage, at de godt kunne finde et par briller til mig som opfyldte alle mine ønsker.

Sziols brillerne kan også fås med en clip-on og udskiftelige glas, så man kan variere efter

lysforhold og brug. Jeg blev bedt om at måle afstanden mellem pupillerne og det er nok en fordel, hvis man lige får hjælp med dette. Herefter sendte jeg en bestilling på et sæt bestående at clip-on med styrke og 2 sæt glas i henholdsvis klar og rødlig farve.

Jeg har nu haft brillerne i små 14 dage og har haft lejlighed til at teste dem både under træning og motionsløb. Første seriøse test var Gribskovløbet i en smuk efterårsklædt Gribskov. Løbet er 12,4 km og solen stod lavt og skarpt over skoven. De klare glas kom på, og jeg var meget spændt på at se, om brillerne ville dugge, når pulsen kom op. Det gjorde de ikke :) og pasformen var virkelig god. Briller sidder tæt uden at stramme. Anden test var MTB løbet “Gribben” som blev kørt i delvis regnvejr. Når man kører i et felt sprøjter det ret meget fra cyklerne foran og jeg var rigtig glad for de store glas som ydede god beskyttelse mod grus og mudder. Pulsen var her endnu højere end under Gribskovløbet og brillerne duggede stadig ikke. Så nu må de siges at være godkendt! Helhedsindtrykket er, at der er tale om et kvalitetsprodukt, hvor der også medfølger et praktisk etui til opbevaring af brillerne med. Her er også plads til et ekstra sæt linser. På mine gamle Rudy Projekt briller skulle man bruge lidt kræfter på at skifte glassene, og jeg var ofte nervøs for at beskadige stellet under processen. Sziols briller bruger en alternativt system, hvor man drejer en lille slags skrue og dermed fjerne hele fronten. Det er super nemt og virker sikkert nok.

Sziols sportsbriller og solbirille med styrke. Carsten med sin solbriller på.Kundeservicen hos Optik Sattur er helt i top. De er hurtige til at svare på email og de var meget behjælpelige med at finde den rigtige model. Jeg kan kun anbefale Sziols brillerne, hvis du også leder efter et par sportsbriller med styrke.

Gæste indlæg af Carsten

P.S. Andre indlæg om Sziols. Nu med forhandler i Sverige under navnet X-kross (dec. 2011)

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022