Dato: 23. juni 2011
Lejr / dag: Lejr 58 / Dag 79
Pos (google): 58 10 01.3 / 08 14 58.2 (kan sætte direkte ind i Google Earth)
Distance roet:  47,5 km (i alt 2543,3 km)
Rotid: 8t (04.55 til 12.55)
Vejr: Morgen 8/8 lave ret regn til pis regn vejr. Vindstille og 9 grader. Formiddag 4/8 mellem 6-8 m/s v-nv. 10-13 grader.
Bølger, morgen og slut havblik, ellers 30-100 cm bølger, og vise steder 1 meter dønninger.
(forklaring til ovenstående data felt kan ses her)

Det var en kort og hektisk aften som svag pisser, jeg nåede kun at drikke en liter cola og min protein shack, før jeg faldt om kl. 22.30. Følte mig totalt frisk og oplagt da vække uret ringede kl. 03.30 eller ikke! Slæbte mig ud må konstater der er nogle nye spiller op bane, myg og knot, ak så det tid. Måtte flytte tilbage til morgenmad og klargøring, ikke så sulten så tidligt. Fik gjort klar og pakket i myg og knot helvede. Det begyndte at små regne, lige som den sidste luge blev lukket åbnede sluserne og det pis regnede. Kun ro ud kl. 04.55 der er helt stille ud over regnen, igen vind eller bølger, dejlig start.

Efter en god time kom jeg mere fri og der kom en helt del dønninger på en meter og lidt vind bag fra. Roede over til Hellesund en hygge lille udpost af en gammel fisker byg, mellem lidt øer. Da jeg kom fri kunne jeg konstater at vinde tog til og ved at søge ind mod land kunne jeg undgå de store dønninger, så min plan blev lavet om og jeg fuldt mere ind under land og bag om øer. Krydset over indsejlingen Kristiansund kom til at forgå lidt længere ind, her var kun 30 cm bølger og dønninger helt ikke et skib, krydsede over, selvfølgelig kom der et stort skib på fuld damp over. Så jeg måtte også sætte fuld damp på, for at sikre mig jeg var fri, men som altid gik det fint, men føler mig altid meget lille. Vinden og bølgerne tog til på vej over, så det var fint at komme i læg af en masse små øer, et nyt kæmpe sommerhus område kom frem, igen bål klar over alt og folk har travlt med at slå græs.

Så kom jeg til Kvasefjorden, var blevet advaret om meget strøm og tætte bølger som har kostet en del tysker livet. Så roede lidt indad. Det var en 6 m/s fra v og bølger gik ind i fjorden ca. 1 meter men meget tætte, så kunne kun surfe få ellers skylde de mig over. Ikke noget vildt men nok til der var noget at lave og kan godt forstå respekt for fjorden. Kunne igen snige mig mellem en masse øer, rundt et enkelt vind fuldt kap og så var jeg i Høvåg området, skulle en 4 km ind i små smalle fjorder med sommerhuse og kajakker rundt på land, så kom jeg til Høvåg ”centrum” kriken. Havde lige set en masse ællinger og her var en masse Havterne og deres unger på en lille ø, sjovt at se.

Her i Høvåg ”centrum”stod Jan klar, mister Avannaq ham selv. Der var ordnet at jeg fik en god nabo Anne og Ulf’s lyst hus, helt ned til vandet, et meget pænt træk. Jan lod mig være en time, så jeg kunne få pakket ud og få et bad. Så kørte vi til Avannaq hovedkvarter for at besigtige produktionen. Vi gik og snakkede hjem til Jan, hvor huset er under ombygning. Så gik vi til produktions hal et. Hans værksted også gik vi ellers produktion hallerne igennem. Det vil sige, vi to skridt eller vendt os omkring, alt forgår i et lille værksted. Men sjovt at se produktionen og hele historien om hvordan de har taget form.

Efter rundt visningen, kun jeg hilsen på hans kone og to sønner, hvor jeg har hils på den ene før. Fik vasket tøj og vi fik lidt grillmad og kage. Samt en masse snak. Efter en hyggelig eftermiddag kørte Jan mig til købmanden og retur til lysthuset, så jeg kan få arbejdet lidt og sovet. De skal ud og sætte ild til et bål. I morgen roer Jan med mig et godt stykke, så starten er udskudt til omkring kl. 8.

En hyggelig dag, godt at få snakket lidt om den super fede pagaj Avannaq, som jeg er meget glad for. Desværre tror mange det er en Grønlænder pagaj og vurdere den der ud fra. Det er det ikke, der er Grønlænder pagaj, wingpagaj, Euro pagaj, osv. Samt Avannaq, det en ny type der har sine fordele og ulemper til forskelligt brug. Men super til ture, i bølger og til mange slags rul.

Nu står den på gæt? cola og citron måne, jeg har fundet kage i Norge!

Så skal der lyde et stort TAK til alle der ude der har tilmeldt jer mit nyhedsbrev, Facebook eller Twitter. Selv om det er en lille ting og ikke koster noget, så betyder det bare meget for mit arbejde at jeg ved der er nogen der kan lide det. Så blev super glad for jeg runde 666 på Kom ud’s hjemmeside og 400 på nyhedsbrev. Spred budskabet. Det gør bare jeg får en nu mere lyst til at forsætte. TAK!!!!

Erik

P.S. beklager der åbenbart er gået lidt ged i indlægget fra i går og Genialt grej 15, men er rette nu. Blev af en eller anden mærkelig grundt lagt sammen. Måske en fejl 40 men ved det ikke.

Indlægget er opdateret: 10. december 2020

Skandinavien rundt i kajak, bog, køb her!