Dato: 30. juli 2011
Lejr / dag: Lejr 85  / Dag 117
Sverige Lejr 22 / Dag 32
Pos (google):  58 25 43.8 / 16 48 13.4 (kan sætte direkte ind i Google Earth)
Distance roet:  39,4 km (i alt 3844,1 km)
Distance roet i Sverige:  1064,1 km (i alt)
Rotid: 10t (06.30 til 16.30)
Vejr: Til middag 8/8 lave, en del regn. Over middag 4/8 høje og 4/8 lave, små huller, lidt sol. 5-8 m/s fra nord. 18-21 grader
Bølger, 10 til 30 cm, enkelte steder 50 cm
(forklaring til ovenstående data felt kan ses her)

Alt var klaret, så jeg kunne lægge mig kl. 22.15. Sov ok, men ikke sjovt at skal til og tidligt op igen. Op kl. 5 og gøre klar. Selv om jeg er i læg, kan jeg se det blæser igen i dag. Da jeg skulle tage mit sprayskirt, var der fyldt med bænkebider under det, har aldrig set så mange på et sted, lynhurtigt var de spredt over alt. Tog dog lidt tid at få alle af, før jeg tog det på. Afgang kl. 06.30 humøret var ikke højt med udsigt til en masse modvind og regn, for det mindste regnede det ikke da jeg pakkede sammen. Så snart jeg kom ud på vandet og drejede mod nord igen, kom vinden lå på mellem 5 og 8 m/s fra nord = lige i hovedet. Alt efter om det kom byger ind og det gjorder det ofte, fik et par pæne skylder, men gør ikke noget når jeg bare er i kajakken. Slæb af mod nord, så det godt at jeg har god tid til at nyde naturen, her er flot, mange træer og små øer, utroligt mange huse, hytter og sommerhuse, minder meget om Norge igen, dog med træer. Men det her med der ligger små byer ude på øerne og huse på hver en ø. Igen godt med fugle liv, men lidt af det hele, ikke så store flokke for tiden. Mest Skav, ænder, fiskehejre og en 2-3 havørne. Var en der fulgte mig fra ø til ø, afsøgte kysten steg og faldt alt efter vinden, flot syn. Pludselig kom den lige over mig 10 meter desværre bag fra, så opdagede det for sent til at tage billeder. Igen var det hårdeste ind til middag, ofte under 3 km/t så går det godt nok langsomt. Over middag kom der lidt opklaring og jeg kunne komme mere i læg, da jeg valgt at gå lidt ind i landet, i stedet for den kortere tur ud ved ydrekysten. Igen fulgt jeg sejlrende, så mødt igen mange både. Så også to kajakker pakket til langtur, men kom en båd i mellem os, så blev bare til et hej, da vi ellers skulle vende. Fortryder altid bagefter når jeg ikke for hilst på langturs folk. Roede op af smalle passager mellem øerne, her lå en masse huse, både, osv. så oven i købet, caféer, tankstationer, isbutikker, osv. Her mødte jeg et nyt par i kajak, en Svensker / New Zealand James Venimore, snakkede kort. Fandt ham på nettet bagefter, kender ham ikke men skulle være et kendt navn? Har været med til at udvikle en kajakmodel for Projon, han kendte også Arrowkayaks, som jeg roer i. Blev kun en kort snak før vi skillets. Da jeg kom op og drejede mere mod Nordvest kom bølgerne og vinde tilbage. Har ellers været heldig med at bølgerne mest har været små mellem 10-30 cm, så det ”kun” er vinden der har slidt i mig. Nu blev bølgerne 50 cm kunne se kysten blev mere stejl, fremad, men var også ved at være tid. Første ø jeg så efter lejr på, kom der en ko frem, kort efter 15 mere og en tyr igen på 1-1,5 ton. Så ingen grund til at have alle dem til at slikke på min ting, tog næste ø, hvor jeg fandt en lille plads dog i vindsiden, men lige meget, skal bare være i teltet. Fik teltet op og alt ind, oven i købet en tur på toilet, på 25 min. Ind og klæde om, ringe hjem, osv. Igen stod den på kylling, pasta og grønsager, cola og kanelsnegle.

Godt brugt efter kun 39,4 km efter 10 timer. Håber tempoet kan komme op igen.  Men ellers en flot dag selv om det var overskyet.

Erik

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022

Skandinavien rundt i kajak, bog, køb her!