Før min tur tænkte jeg meget på, hvad jeg ville gøre hvis jeg skulle vælte i bølger i åbent vand. Har flere gang oplevet at når vi surfer i bølger, at jeg er kommet fra kajak, og ikke kan svømme den op selv om den kun er en meter væk. Men her kommer den bare i land før mig. På Danmark rundt, forslog Nicolai (Nicus Nature) mig at lave en sikkerhedsline fra mig til kajak på ca. 3 meter.

Det synes jeg var en god ide, jeg lavede den i vebing, tyndt, så hvis jeg kom til at sidde på den kunne jeg ikke mærke det, som hvis det var en snor.

Jeg var utrolig glad for den sikkerhed, jeg fik ikke brug for det. Men at vide at ens kajak vil være ved ens side uanset hvad, var godt at vide. Jeg satte den rundt mit sæde, og rundt livet med et klik spænde, som sad under mit sprayskirt. Så der var mulighed for at klikke ud, hvis det skulle være.

Det var samme sikkerhedsline jeg brugte til at slæbe min kajak i hen over sne og isen.

Min reservetøjspose, som jeg havde mellem min ben, var ligeledes spændtfast omkring sikkerhedsline, så den ikke flød væk. Læse mere om den her

Til gengæld havde jeg ikke snor i min pagaj, det er et valg, jeg kan ikke lide for mange snore omkring mig, når jeg roer, samt jeg har aldrig tabt en pagaj. Hvis det skulle ske, har jeg en ekstra, så line til kajak var vigtigst for mig. Fordel er den altid er under dæk, så den ikke drille en.

Erik

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022