Drikkeflasker / Termokander, anmeldelse

Væske er noget af det vigtigste på vinterfjeldet og på ture generelt. Derfor er snakken om hvordan man har væsken opbevaret, altid aktuel og meget forskelligt fra folk til folk og fra aktivitet til aktivitet.

Min ynglings måde er termokander og plastflasker med låg, jeg har mange dårlige erfaringer med “Camel back’s” da de nemt bliver utæt eller fryser om vinteren. Vådt tøj / rygsæk er aldrig rart og kan være noget af en udfordring om vinteren. “Camel back’s” kan være godt, ved kajak, og andre aktivitet hvor man er ude kort eller bliver våd / fugtig alligevel.

Til vinter fjeldet er min foretrukne, at havde 4 liter væske, med fordelt på 3 termokander og 1 plastflasker der er isoleret. Så har jeg noget der er til at drikke direkte, og noget i reserve der er varmt.

Termokander er en videnskab i sig selv, at finde en der kan holde varmen længe, samt at hulet i toppen, har en god stor åbning der er nem at hælde vand i. Generelt skal termokanderne kunne holde varmen uden låg, da det bare er ekstra vægt og en irritation når man skal have det af. Næste ting er at låget skal være uden klik åbner, det skal være et fast låg der ikke kan gå op, i tasken, endvidere holder disse bedre på varmen. En god ide er at sætte tape på kanden, så er den heller ikke så kold, at holde på. Et sidst hus råd er, hvis der har været kaffe i en kande, smager den af kaffe, ved at putte lidt “Natron” med lidt vand, fjerner man smagen (Godt råd, da jeg hader smagen af kaffe)

Plastflasker, det kan være “Nalgene” der laver nogle god 1 liter flasker, men et stort drikke hul, det kan være alle slags, de skal bare være solide og kunne lukke tæt. Hvis de skal bruges på vinter fjeldet, skal de have noget isolering omkring sig, her har “OR” lavet en genial holder, der kan lynes i toppe, så den lukker helt tæt. Grunden til, at man skal bruge disse i sted for kun termokander, er at man kan drikke direkte af dem, uden at skulle hælde i en kop, først.

Drikkekop, der er mange gode kopper, men til vinter og rygsæk ture, er min fortrukne, et lille termokrus med fast låg. Den kan holde væske varmt eller koldt længe, men vigtigst er at man kan sætte låg på og smide det i en lomme eller en taske, uden det render ud. Fordele på vinterfjeldet er, at man kan lave en kop varme the / kakao, som man kan drikke i første pause.

En sidste god ting er, altid at mærke sine ting, med en farve, navn eller andet, så man altid kan kende dem igen.

Erik

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022