Det var en dejlig nat, sov super godt, selv om regnen faldt tungt indtil kl. 6.
Kørte fuldstændig rutinen, op kl. 7 mad og pakke, det vat lidt anderledes da jeg pakkede alt elektronik i depot tønden, sovepose og lidt ekstratøj var der også plads til. Tønden røg i rygsækken og for at kunne have alt, havde jeg tørmaden, affald og andre ting der kan tag vand, i en stor vandtætpose uden på rygsækken. Det var ikke letvægt med alt sammen pakket i og på rygsækken, bundet godt fast.
Nede ved tømmerflåden, satte jeg to ekstra pakkeremme, fast på tømmerflåden og på den måde kunne jeg spænde rygsækken godt fast. Riflen var også godt sikret og alt blev gået igennem.

Så kunne den stolte tømmerflåde “Tine, Lyngby” stævne ud, ud i de store horisonter, på eventyr. Hvis jeg kunne ville jeg have kippet med flaget, vinket farvel til alle myggene på land. Jeg skubbede det stolte fartøj der ud af, og 25 meter ude, var der dybt nok til, at jeg kunne stige ombord. Tømmerflåden blev stille og roligt til en ubåd, der over i købet var mega ustabil til siderne. Da jeg nærmede mig hovedstrømmen, blev der råbt “Alle fra borde, forlad fartøj”. Det var forholdsvis let da, vi igen strandede på en stenbakke.

Sikke et eventyr. Jeg kunne slæbe rygsækken tilbage de 75 meter vi nåede. Myggene bød mig hjerteligt tilbage.

For en sikkerheds skyld, gik jeg tilbage til tømmerflåden og hakke alle snore over, så tømmerflåden stille og roligt blev opløst. Ingen grund til at nogen finder en hel tømmerflåde og begynder at frygte et eller andet.

Tilbage på land, måtte jeg klæde om til landkrabbe igen, alt skulle pakkes om, selvfølgelig i regnvejr. Ringede også lige hjem og sagde at jeg gik, tror der var lidt lettelse?

Den stolte vandrer var tilbage, jeg blev hurtigt presset højt og ind i skoven, var helt hyggeligt. Det gik ok den første time. Anden time havnede jeg i tæt skov og buskads, samtidigt med det gik op og ned.

Heldigvis blev det mere jævnt igen, det er også det eneste gode at sige. Fordi resten af dagen, var jeg i et kæmpemæssigt moseområde, med få ok områder ind i mellem. Havde 1,5 time i tuer og vand til knæene, når jeg røg af, et pænt hårdt slid. Det, jeg er mest bange for, er, at jeg bliver skadet, fordi underlaget giver sig konstant. Jeg er faktisk pænt højt over floden, der er vådt over alt,

Oven i det, er det kommet den ene store regnbyge ind efter den anden. Det sjove er, at det stort set konstant har regnet på den anden side af dalen, var faktisk heldig med at undgå de største regnskyl. Humøret var underligt nok, højt. Efter forsøget med tømmerflåden, har jeg erkendt, at de næste 80 km, indtil jeg kan dreje mod vest, bliver en udfordring og højst sandsynligt meget vådt. Jeg har erkendt, at det må tage den tid det tager, med et stop i Arctic Village. De dage jeg har hentet på nuværende tidspunkt, sætter jeg nok til, og hvad så!? Jeg har masser af reserve tid. Så håber jeg bare, at det bliver normalt, når jeg går mod vest igen, nu kun 68 km i luftline,

Klokken 16 stoppede jeg, da en ordentlig byge komme lige i mod mig, fik telt halvt op at stå før det pissede ned igen. Men fint til at få alt ind, resten kunne jeg let gå og ordne.

Nu er jeg igen i telt, igang med min hverdag. Det er synd, at jeg ikke kan nyde naturen mere end igennem teltåbningen gemt bag myggenettet.
Glem alt hvad jeg har sagt om myg indtil nu, nu er der grotesk mange. Mit morgentoilet besøg var være end en snestorm, alt det der ramte måsen stak her.
Flere gange i dag, måtte jeg have myggenet ned foran ansigtet, selv om jeg ikke kan lide det, når jeg går. De gange jeg smed regnjakken, var det på med myggejakken, den virker. Hele mit telt, i apsisen og over inderteltet, er sort af myg. Jeg tisser i en pose inde i teltet og hælder ud. Det blev løsningen efter jeg i en pause i dag tissede, og der satte sig 15-20 myg på kalorius, uanset hvor meget jeg fægtede med alt, det kunne jeg ikke lide. Ensom bliver jeg ikke.

Tak endnu en gang for jeres kommentarer og mails.

Thomas:
Hvis du har mulighed for at få sendt en packraft eller en gummibåd ud med dit depot, ville det så ikke være første gang du ikke padlede i kano eller kajak på en af dine ture? Tømmerflåde ville også være sejt;-)
Nej har lavet mange vinter ekspeditioner, både med kite og rent på ski. Samt en del mindre vandreture har jeg også lavet. Så er ikke altid vand ;-) Lige nu er det for meget vand.

Erik

Dag / Lejr: 19/15
Pos: 20 68 24.951 / 145 13.358
Km / Km i alt: 12,5 / 224,2 km fra grænsen (+ 54,5 km ud til start). Alt i grove luftliner, går praksis lidt mere.
Højde: gået op og ned i dag, ligger i 691, gik fra 688
Tid gået: 09.50-16.00, efter tømmerflåde forsøg
Vejr: 10-12 grader, byge vejr, lidt sol. Gået i solhuler og en masse regnbygger. Vindstille til brise fra syd.

Samarbejdspartner Alaska på tværs

Indlægget er opdateret: 10. december 2020