Jeg har haft mange lejrpladser i mit liv. Men den i nat, er en af de mest ujævne, jeg har haft nogensinde. Jeg synes, jeg plejer at kunne finde et spor der er jævnt, jeg så lægger telt på. Var også sikker på, at jeg gjorde det den her gang, men nej ikke en gang alt mit tøj kunne udjævne det. Af den grund var det ikke min bedste nat, men det skulle ikke ødelægge mit humør. Jeg kunne næsten lugte depot 3, bare 7 km bort. Velvidende at det kan være en let eller en hård dag der til, hvis terrænet vil det anderledes.

Jeg begav mig af sted i overskyet vejr, skyerne lagde en dæmper på alt, så der var helt stille i dag.

Jeg begav mig ud i et stort område med buske og tuer, heldigvis var der fine gå områder ind i mellem det hele. Stille og roligt kom jeg lidt op ad og ind i skoven, på skråningerne til de store bjerge. Det var lidt små områder, der var våde og nogle små vandløb.

Mellem alle buskene løb et jordegern og jeg næsten sammen, vi kom fra hver vores retning og stod pludselig 50 cm fra hinanden. Vi begge stoppede lige overraskede op og kikkede på hinanden et split sekund, før jordegernet spurtede væk. Jeg nåede ikke engang at få kameraet frem. Lidt øv men en sjov lille oplevelse.

Det gik meget godt, første time tilbagelagde jeg 3,4 km – meget mere end forventet. Anden time lidt over 3 km. Stod over en kæmpe sø, der lå 50-75 højdemeter under mig, så flot. Nu var der sølle 750 meter til depotet, som altid tager jeg en kompas kurs og har GPS’en klar når jeg nærmer mig. Kom ud på en fin slette med spredte klynger af grantræer og der lå mit Depot 3, helt og dejligt. Igen et super flot område,

Jeg slog teltet op på dette herlige sted. Det begyndte at dryppe lidt. Så jeg sad i apsis og pakke depotet ud, fik pakket 9 dages mad, gjort godter og andre forsyninger klar. I et ophold i regnen gik jeg over i et lille vandløb og hentede vand.

Ved vandløbet, kunne jeg se der havde været en del lejrpladser og bådpladser. Der var også lidt stativer af græntræer. Der stod også en lille jernkasse (12.7 ammunitions kasse) med to små batterier i, stod de var fra Universitetet 2014, så de kommer nok forbi igen.

Passede perfekt med jeg var tilbage i teltet, da det begyndte at regne mere for alvor.

Så har jeg brugt nogle timer på at fylde alt forbrug op som solcreme, Helsosan, tandpasta, batterier, mv. Jeg har pudset støvler, syet mærker i mine nye strømper, så jeg kan genkende hvilke der er nyest.

Der er gået en del tid med at kikke på kort og tegne kort.
Den etape jeg lige har taget fra Depot 2 til Arctic Village og videre til Depot 3, var største delen uden for den rute, jeg havde planlagt. Grunden er, at Depot 3 blev lagt sydligere end planlagt grundet oversvømmelser, dér hvor planen var, at det skulle lægges. Det gode ved det var besøget i Arctic Village og mulighed for ændring af grej og en ny solcelle. Det dårlige var det hårde terræn og en etape der var 20 km længere. Ud fra min tidsplan, som jeg var foran ved Depot 2, har jeg “tabt” 3 dage mellem depot 2 og 3. To dage mere på at gå og en hviledag i Arctic Village, der var givet godt ud.
Ikke nogen katastrofe, da jeg nu bare er tilbage på tidsplanen, ud over det har jeg en uge i reserve tid og forventer den sidste etape, hvor jeg padler ud, går hurtigere.

Næste etape går herfra til Depot 4, der er placeret ude ved Dalton Highway, hvor vi fløj ud fra. Der er også i uplanlagt terræn og 30 km længere end forventet. Jeg har ca. 130 km til Depot. Ud over det, er det lige på grænsen af de fysiske kort, jeg har med mig. Derfor har jeg simpelthen indtegnet 10 km terræn mere syd på, på det kort jeg har, ud fra GPS’en og billeder jeg havde taget af Jeffs (pilotens) kort. Billederne tog jeg, da jeg blev klar over Depot 3 lå lagt mere sydligt end forventet. Det er blevet ganske godt.

Jeg et spændt på næste etape, den er lang og jeg har lært på sidste etape, at terrænet hurtigt kan ændre sig. Forventer 9 dage, nu må vi se. Jeg har også brugt tid på min fødder igen, igen. De bliver passet og plejet, som de ikke er blevet passet siden Aspirant tiden ved Jægerkorpset. De bliver ofte filet, så jeg ikke får hård hud. Hver aften får de creme og bliver nusset. Heldigvis har de sidste mange dage med tørre støvler gjort, at de fleste sår er helet og pæne igen. Fødder skal bare være i orden, ellers kan det give mange smerter og trælse timer, så dem passer jeg godt på.

Det helt fantastiske i dag, er, at jeg ligger på en helt plan lejrplads, så skønt. Jeg har en cola om lidt, har kage, kød, knækbrød og Nutella. Der er ikke et øje tørt her i teltet.
Sidder her med min the og Nutella mad, og hører regnen tromme på teltdugen. Nu skal der læses, livet er meget godt.

Erik

Dag / Lejr: 28/23
Pos: 20 68 01.535 / 146 56.823 Depot 3
Km / Km i alt: 7,0 / 329,4 km fra grænsen (+ 54,5 km ud til start). Alt i grove luftlinjer, går i praksis noget mere.
Højde: ligger i 773. Gik fra 790, var oppe og vende i ca. 840 meter
Tid gået: 08.20-10.35
Vejr: 10-15 grader, total skydække, helt gråt. Regn fra kl. 11. Stort set vindstille.

Samarbejdspartner Alaska på tværs

Indlægget er opdateret: 10. december 2020