Fik nogle dyre lærerpenge i nat igen. Jeg lærte, at grunden til jeg ikke kunne sove igår, var den samme som i nat, bare endnu mere markant. Før det var pose tid, gik jeg ud og tissede af og sikrede mig alt var inde, og at teltet stod godt.

Tisseriet var ikke nemt, fordi myggene væltede ind over mig. Jeg prøvede at tisse gående baglæns, ikke let. Vel i teltet igen og efter endt udryddelses kampagne af de 50 myg, der var lykkedes at komme med helt ind i inderteltet, kunne jeg mærke giften fra alle myggestikkene på ryg, ben og arme.

Det gav igen et par timer, hvor kroppen bare arbejdede. Nu ved jeg, at jeg ikke skal ud inden sengetid, når der er så mange myg.

Sov til lidt over 8, var forsat træt efter de sidste par natter. Men ville ikke ændre alt for mig på døgnrytmen.

Efter morgenmaden drog jeg ud på mit lille projekt “Tine, Lyngby”, bygningen af en tømmerflåde, drømmen skal have et forsøg. Foran mig venter en stor og rolig flod, siges der. Selve området omkring Arctic Village er et kæmpe vådområde, ikke videre tiltalende.

Igår havde jeg samlet en masse gamle træer, der ligger her ved udmundingen af en side flod. Træer, som floden har revet med sig her ned. Jeg lagde et grundskellet.

Jeg har nogle meter snor i min rygsæk, og jeg har ca 20 meter tynd tråd fra min bjørnealarm. Jeg har slet ikke snor nok til en stor tømmerflåde eller træ til at lave en stor platform, med stolper side om side.

Derfor lavede jeg et grund skellet at træer med rødder, som jeg kunne bruge til at klemme det hele fast i. Da den første del var bundet, smed jeg den i vandet. Den flød men kunne ikke bære mig.

Tilbage på land, fyldte jeg skelletet ud med flere træer og bandt meget af det sammen med små grene, lavede pileflet mellem rafterne og på den måde fik mere fyld på.

Til middag var jeg færdig, ikke kønt, måtte gerne være mere solid. Men den flyder med mig stående oven på. Problemet er om den kan holde sammen og hvor våd jeg bliver, fordi den ligger helt lavt. Alt det bliver jeg klogere på i morgen, ved søsætningen.

Jeg er helt indstillet på, at hvis det bliver en våd omgang, må jeg opgive hurtigt. Omvendt, virker det kan jeg flyde med strømmen de næste 80 km i luftline og befri mig for en lige så våde gåtur, vil jeg aldrig tilgive mig selv for ikke at prøve.

Sikkerhedsmæssigt mener jeg det er ok, der er mange sving på floden og områder med stille vand, hvor jeg kan forlade flåden, hvis det ikke er godt. Det samme hvis jeg skulle blive skilt fra flåden og mit udstyr, vil det gå på grund længere fremme. Nu har jeg også en vandtæt 30 liters depot tønde til alt mit elektronik. Dog skal jeg være meget opmærksom i morgen. Drømmen er for god til ikke at gøre forsøget.

Efter en omgang middagsmad var det lejr tid. Myggene var en belastning, jeg gik med myggejakke og handsker. Efter at have gået en kort tur og fundet en stagestang til tømmerflåden, rykkede jeg i teltet.

Inderteltet havde stået åbent for at lufte ud, så startede med at prøve at jage et par hundrede myg ud, resten døde i min udryddelses kampagne . Vejret så ikke så godt ud, så telt tiden ville blive behagelig. Jeg reparerede et hul i mine vadestøvler, jeg havde lavet på tømmerflåden, jeg ryddede op, fyldte solcreme, mv. op fra depotet. Solen brød frem og teltet blev som en bageovn, svedte så meget jeg måtte gå ud nogle gange i intet andet end underbukser. Var nede og vaske sokker og tage billeder. Men resultatet var det samme, efter 5 min var jeg fundet af myggene og et jagtet byttet. Tilbage i stegeovnen.

Sidst på eftermiddagen kom et ordentligt torden system ind med regn og blæst, selv om det ikke giver strøm, er det dejligt i teltet, har endda langt undertøj på nu. Det er nogle kæmpe udsving, der er.

Tak for alle kommentarerne til den sidste del af turen, det bliver i en eller anden form for båd. Den vildt hjælpsomme pilot Jeff ser på mulighederne idag og Niels min ven, har sendt mig informationer om forskellige muligheder. Jeff flyver det hele ud om små to uger. Der er kun 550 km der til, og det bliver engang i august, jeg kommer der til og kan padle de sidste uger.

Resten af aftenen skal der slappes af, drømmes om morgendagens storhed eller fald. Jeg er ikke super optimist selv.

Erik

Dag / Lejr: 18/14
Pos: 20 68 31.176 / 144 07.105, samme som igår
Km / Km i alt: 0 / 211,7 km fra grænsen (+ 54,5 km ud til start). Alt i grove luftliner, går praksis lidt mere.
Højde: ligger i 688 meter
Tid gået: 0
Vejr: 15-20 grader. Formiddag overskyet, lunt og vindstille. Eftermiddag en del sol, vindstille, men store skysystemer der kommer drivende. Meget lummert. Sidst på eftermiddagen, stort regnskyld og 10 grader.

Samarbejdspartner Alaska på tværs

Indlægget er opdateret: 10. december 2020