Ekspeditions forberedelse er noget der tager meget tid, for tiden går det meste af min tid med at gøre klar til den største ekspedition ind til videre. Til marts starte vi to mand på en ekspedition fra Qaanaaq (Thule) hvor vi går nord om Grønland langs kysten, et eventyr der vil bringe os ind i et område, ganske få mennesker har været forbi, samt det et område hvor historien har efterladt sig tydelige spor i form af grav, varder, navne, fra nogle af tidens største polarfare. Vi vil forsætte langs kysten forbi verdens nordligst punkt Kap Morris Jesup, videre ned til Station Nord, hver fra går vi mod vest ind i Independence Fjord og over indlandsisen tilbage til Qaanaaq. En tur på omkring 3½ måned og forventer at tilbage lægge mellem 3.000 – 3.500 km på ski og ved brug af Kites. Det bliver skønt for os begge at komme “hjem” igen da vi begge har været i dele af området, under vores tid i Sirius Patruljen, samt få set alt det vi ikke fik set sidst.

Undervejs vil vi skrive til en bog, som udgives i samarbejde med Gyldendal i starten af 2010. Vi vil også filmen en masse til en udsendelse / film alt efter hvor meget og hvilke kvalitet vi vil kunne lave.

I alt dette er vi heldig at samarbejde med Arktisk Institut og Knud Rasmussens hus, med det formål at formidle historien i dette fantastiske område, men især set ud fra Knud Rasmussens bedrifter i dette område. For at kunne se hvilke store bedrifter, disse polarfare kastede sig ud i og gennemførte. Samt vi ser på udstyres udvikling fra den gang til i dag.

På grej siden har vi begge en masse erfaring for vores mange tur, vores tid i Sirius Patruljen, anden militær tjeneste, samt vi har begge krydset indlandsisen to gang, som guider for Nerthus Explore (ejet af den anden deltager Jesper). Men vi får heldigvis en stor bistand fra Friluftslagret / Summit shop, ved sparring og i bestilling af alt det grej vi skal bruge.

Så fortiden sidder jeg og læser en masse historien, ved at forbedre, forbedrede, alt det grej vi skal bruge og mange andre småting.

Vi har en masse spænende tiltage undervejs på turen, men mere om det senere, men følg men i hele turen, via min hjemmeside, hvor der kommer henvisning til tures hjemmeside når turen starter.

Erik

 

Relateret indlæg

 


Tilmeld dig mit nyhedsbrev her og få nyt om foredrag, ekspeditioner, artikler, og masser af gode råd og fif, mv.
Samt få adgang til 30 min udsendelse om vores ekspedition “Thule til Thule”.

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022