En symaskine er ikke noget mange forbinder med friluftliv og tid i naturen. Men for mig er en symaskine et “must”, fordi næsten uanset hvilke slags tur jeg skal på, har jeg brug for at lave forbedringer, speciel ting eller reparationer. Det ofte små ting, men det også ofte de små ting, der gør meget for turen. Det kan være små øjer til at sikre ting til i jakke lommer, små tasker, tørrenet til telt (se blog), forstærkninger, osv.

Mange store ting kan ikke betale sig at lave selv, da stof, lynlåse, osv. er dyrt, men hvis man kikker sig omkring kan man nemt finde, et færdigt produkt, som man kan sy om, eller forbedre lidt, så den passer 100% til ens behov.

Min symaskine har nu fuldt mig i mange år fra Sirius, igennem min militær tid, bl.a. på missioner ved Jægerkorpset, i min ekspeditions forberedelse.

Hvis man vil anskaffe sig en symaskine, er min erfaring, man skal købe en god kraftig model, så manuel som muligt, samt en masse ekstra nåle, fordi når man syer i kraftigt materiale, kræver det en god maskine og stærke nåle (og reserve nåle).

Jeg har så suppleret min symaskine samling med en industri maskine, men det stadig den lille der klare det meste.

Så det jo godt man tog symaskine kørekort

Erik