Det var med bange anelser for dagen i dag, at vi kom igennem natten, fordi det blæste op og det sneede. Jeg stod op lidt før de andre og kravlede i varmt tøj, jeg måtte ud og se, om det var vejrfast eller hvad. Jeg blev så glad, fordi godt nok blæste det, men det var næsten rygvind, og selv om der var snefygning, var der ikke mere nedbør. Oven i alt det skinnede solen. 

Så blev alle vækket. Det værste i det her er faktisk at tage lejr ned, når man bliver spulet i sne. Til gengæld var det en fornøjelse at drage af sted med en vind der skubbede en skråt ind i ryggen, godt føre og fart over feltet. De næste mange timer var det Tempogigante over det, alle var vildt glade for det, hjælpen af vinden og føret indbød til fart. Vi gik pludseligt 4,2 km/t. Senere døende vind lidt ud, men vi prøvede at holde tempoet omkring de 4 km/t og det lykkes. Det var befriende pludselig at bevæge sig hurtigt. Føret hjalp, fordi temperaturen steg til lige omkring nul, så sneen blev glat. Det blev dog en hård dag for at holde tempo, især når folk skulle foran og gå igennem de små snedriver. 

Sidst på dagen fik vi igen en time i skyer, hvor vi ingen ting kunne se, heldigvis kunne vi se skyer og gik efter dem. Den sidste halve time, kom solen og der var ikke mere Tempogigante over det, nu var det mere en flok stivbenet trætte folk, med ondt i fødderne. Efter 7,5 times effektiv gang, kunne vi sætte ny rekord 30,5 km. 

 Vel i teltene igang med at lave vand, sidder vi alle glade men godt trætte. Vi krydser så meget fingre for godt vejr og før en uge til, så vi kan komme let ned. Hvad drømmer folk om forsættelse. Josefine drømmer om at kunne stå op i læ og gå på toilettet uden at være i vindens magt. Og bare ikke have en fugtig telt dug i ryggen. Nadja drømmer om sove uden at have handsker på lår og i underbukser. 

Erik 

 Dato: 22 april 

Dag/lejr: 21/20 

Km/km i alt: 30,5/359,6 (forventer i alt ca. 570 km) 

Højde: 2280 

Vejr: minus 1-10 grader. Morgen minus 10 grader, frisk til hård vind fra vest, masser af snefygning, sol over. Aftagende vind sidst på dagen til vindstille og stigende temperature til minis 1 grad.

 P.S: • Husk at følge med, undervejs på vores GPS-kort, hvor du kan se LIVE hvordan det går: komud.dk/gps-kort/ •

Læs meget mere om hvordan du kan krydseindlandsisen her, beskrivelse, billeder, videoklip og krav: diteventyr.dk/kryds-indlandsisen

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022