Så har jeg klaret endnu en dag på kontoret. Efter at have fået morgenmad, tog jeg huset på nakken, som en anden snegl. Går og tænker på, at jeg faktisk har en kort arbejdsdag omkring de 7-7,5 time, så kommer lejr arbejdet ved siden af. Men i forhold til alle jer der hjemme, laver jeg ikke rigtig noget. Så skal ikke klage.

Jeg har sneglet mig igennem lidt af alt slags terræn idag, bakker, åben skov, lukket skov, lidt dyreveksler, lidt rigtig våde områder og lidt tuer. Bedre end frygtet, hverken godt eller dårligt.

Hele dagen har jeg fulgt dalen rundt og gået på de nordvendte bakker. Ser ud til at være meget ens i den her dal, som er fyldt med søer. Et meget flot sted.

Det er sjovt med dyrevekslerne, som der har været lidt af i dag. Hver gang de kommer og er meget tydelige, så fortæller det bare, at terrænet omkring er noget lort at gå i. Ellers går dyrene ikke det samme sted. Til gengæld er dyrevekslerne næsten altid gode at gå på, står lidt vand, men det er en hård sti. (Billede 2)

Kan mærke jeg er slidt for tiden, den halve hviledag ved sidste depot var åbenbart ikke nok. Laver lidt armbøjninger, mv. hver anden dag, det er meget ynkeligt for tiden. Der er udsolgt, når jeg når lejren. Bliver godt med en hviledag om 4-5 dage.

En super dejlig ting i dag var, at jeg havde to par rigtige sokker på i dag og ikke Gore-tex sokker. Mine støvler er kun fugtige nu. En dejlig fornemmelse. Heldigvis har min tæer det super godt til trods for de sidste mange våde dage.

Der sker ændringer i vejret for tiden, det er som om midnatssolen er ved at stoppe nu, der kommer aftener og morgener nu. Ud over det er der utroligt meget dårligt vejr, vind og skyer hele tiden. Der er langt fra som forventet. Jeg havde en forventning om mere arktisk vejr med mere sol, lange perioder med godt vejr og så nogle dage dårligt vejr. For tiden er det som om sommeren er forbi. Ikke godt for min strøm situation. Bliver spændende og se hvordan det udvikler sig.

Eftertanke
Lidt eftertanke og forklaringer til de sidste dages flodpassager og lidt “vilde” ting.

Som der står i min lille bog i dag.
“All our dreams can come true, if we have the courage to pursue them” af Walt Disney. Passer meget godt. Dog vil jeg meget gerne forklare lidt om de ting, jeg gør.

Det er ikke sådan, at jeg hovedkuls hopper ud i farefulde ting, jeg er langt fra en “adrenalin junky”. Hvis jeg selv skal sige det, er jeg meget forsigtig og lidt en bangebuks. Jeg skal altid lige tænke over ting. Jeg har højdeskræk, ja lidt underligt som Jægersoldat. Jeg hader højder, at klatre, stejle bjerge og lodrette kanter, men jeg kan gøre det, når jeg virkelig skal.

Det samme når jeg er her ude, tænker jeg også meget, over hvad jeg laver, fordi jeg er alene, og ingen redder mig. Der kan let gå mere 24 timer, før nogen kan være her.

Når jeg kaster mig ud i en flodpassage, der kræver næsten alt af mig, er det stadig efter overvejelser.

Her har jeg lidt ryggen mod muren fordi, hvis jeg ikke vil svømme, skal jeg 50 km mod nord, og det har jeg ikke tid eller mad til. Så jeg skal over et sted. Min planlagte rute lå længere mod nord, tættere på flodernes udspring. Men på grund af oversvømmelse, der hvor jeg havde planlagt at få depot fløjet ud, blev depot lagt længere syd på.

Men det er ikke første gang jeg laver flodpassager. Jeg har været så heldig at have trænet det mange gange. Især i Jægerkorpset under optagelsen lavede vi det mange gange, både med sikkerhedsbåde og alene, når der var orienteringsmarch. Senere var det en af testene til overlevelsekursus, at man kunne svømme over en stor Tysk flod. Under mange øvelser ramte vi også vand og skulle over.

Det vil sige jeg har gjort det mange gange, og har derfor en god forståelse for, hvad der er mit maks.

Mit maks har jeg lært at kende godt, både fra Slædepatruljen Sirius, men især som Jæger og mine mange ture siden. Jeg har aldrig siden været så presset og lært så meget om mig selv som under optagelsen til Jægerkorpset. Som Jægersoldat forsatte det med øvelser der var hårde, hvor vi var trætte og skulle en masse ting. Så træningen var ofte vildere end kamp og indsættelser, netop for at give overskud i de virkelige situationer.

Med alt det vil jeg sige, det kræver træning og rutine før du kan og skal gøre ting. Så hvis du “bare” læser det her og ikke ser, hvad jeg har lavet før og vil gøre det samme, vil jeg sige lad vær. Skal du på tur, så træn og tænk de situationer, du kan komme ud for, igennem. Det du har tænkt på sker ikke. Det du ikke har tænkt over eller forberedt sker altid.

Der er en grund til at gode fodboldspillere og sportsfolk er gode, de har trænet tusindvis af timer og nærstuderet detaljer og tekniker. Det samme har jeg på mit felt.

Jeg håber, at det giver lidt mening. Vil meget gerne give det lidt mere mening, de beslutninger jeg tager, og de farer jeg udsætter mig selv for.

Erik
P.S: blev lige afbrudt af et vindstød, der flåede mit telt op. Måtte lige ud og sikre alt lidt bedre.

Dag / Lejr: 33/28
Pos: 20 67 52.888 / 148 21.576
Km / Km i alt: 16,8 / 402,3 km fra grænsen (+ 54,5 km ud til start). Alt i grove luftlinjer, går i praksis noget mere.
Højde: ligger i 694, gået fra 606
Tid gået: 08.20-15.25
Vejr: 15 grader. Mange lave skyer, kun få sol huller. Frisk vind fra nordvest. Til aften meget kraftige vindstød.

Samarbejdspartner Alaska på tværs

Indlægget er opdateret: 10. december 2020