Vinden er næsten vores faste del af natten. Heldigvis var den ikke særlig kraftig i nat. Det var en varm nat og morgen, forholdene så ud til at blive gode. Da vi drog afsted var det med en let vind i ryggen, i dag var det overskyet med høje tynde skyer, men solen kunne ses igennem, og der kom masser af lys ned til os. 

Da det ikke var særlig koldt, gled pulkene super godt over sneen. Det var så lunt, at vi hurtigt måtte have et større tøj skift, flere af os var i løbejakker. Det var stort set perfekte forhold, det gled godt, rart vejr at arbejde i og uden vi blev kolde i pauserne. Selv om føret ændrede sig lidt, til noget bumpet og skavlet, så var det forsat fint at gå i og vi kunne holde en god fart. 

Jeg kan næsten ikke forstå hvor godt vi har haft det den seneste tid. Sneen er utrolig flad i år, der er ikke mange skavler og det er forsat utrolig lunt. Det kan få mig til at frygte for temperaturen når vi kommer laver ned. 

 Idag kom vi 30,2 km på de 7,5 times arbejde, men det føleltes mere harmonisk og rarere idag. Holder forholdene og alles kroppe er vi nede om 6 dage, det kunne være skønt. Men det her er Grønland og Indlandsisen, her kan vejr og forhold ændre sig dramatisk hurtigt. Det har jeg prøvet mange gange, så jeg tror på intet, før vi står helt nede. 

 Hver aften spiser vi aftensmad sammen i et telt, det er hyggeligt, vi kan snakke om dagen og får klarlagt de forskellige ting, en hyggelig og nødvendig ting. Efter maden da det andet telthold gik, var der en måge uden for, det har jeg aldrig set så langt inde. Normalt ser vi snespurve og gråspurve på vores ture, men en måge. Lidt sjovt. Nu plejer vi vores kroppe. Alle sidder med det spinkle håbe, at vi kan gå ned uden dårligt føre eller dårligt vejr, det bliver spændende at se. 

Erik 

 Dato: 23 april 

Dag/lejr: 22/21 

Km/km i alt: 30,2/389,8 (forventer i alt ca. 570 km) Højde: 2140 

Vejr: minus 1-3 grader. Let til frisk vind fra vest. Høje tynde skyer, lidt sol.

Indlægget er opdateret: 10. december 2020