Dato: 3. aug. 2011
Lejr / dag: Lejr 89  / Dag 121
Sverige Lejr 26 / Dag 36
Pos (google):  59 37 14.2 / 18 53 21.9 (kan sætte direkte ind i Google Earth)
Distance roet:  58,3 km (i alt 4055,8 km)
Distance roet i Sverige: 1275,8  km (i alt)
Rotid: 10t15m (06.45 til 17.00)
Vejr: Skyfrit til 2/8 lave tynde. Vinstille til 2 m/s vest. Fra middag 2-3 m/s syd. 16-22 grader
Bølger, skvulp, steder hvor åbent 30-50 cm
(forklaring til ovenstående data felt kan ses her)

Endt faktisk aften med udstrækning og lange samtaler med to forskellige venner, der ringede. I seng kl. 21.30. Standard op kl. 5, skønt og dejligt at stå op til en flot solopgang, vindstille og næsten havblik. Men forsat meget tidligt. Fik slæbt mig klar og slæbt tingene ned til kajak igennem de store sten. Der for skiftede jeg første fra min støvler til neopren sko ved kajakken. Da jeg vendte kajakken, var der træf af bænkebider på min dækstaske, noget af en omgang at få den tømt, vil helst ikke tage dem med til havs. Fik pakket og kom stille og roligt på vandet. Herlig morgen, så snart jeg kom fri af øen, fik jeg let modvind 2 m/s og mod strøm, men meget flot og meget få både. Roede lyst mod nordøst, tankerne fløj rundt, mens på kommende ture, har så mange ideer snart at jeg får travlt de næste 20-25 år, herligt. Det er helt klar om morgen jeg møder flest fugle før båden begynder at drøne rundt. Så en flok ænder men en Bramgås i mellem, gad viden om den tror den er en anden. Igen kom en havørn ind over mig, de var to ved ø, så majestætiske når de flyver rundt. Så lidt af det hele i dag, men i meget små mængder, så også en Blishøne, det er meget længe siden jeg har set sådan en.

Mellem 09.30 og 10.00 kom der virkelig gang i bådtrafikken, så var folk vågne. Af en eller årsag fulgte jeg igen sejlruten mellem alle øerne, vinden var skiftet til skrå rygvind. Så alle sejlbåde skulle lufte sejlene eller næsten alle. Det gjorde de krydsede til højre og venstre og motorbåden drønende rundt i mellem. Der var et par steder jeg holdt godt øje med om de så mig. Men som altid går det hele. Først gang jeg har set så mange kajakker, så 8 kajakker spredt på 5 hold i dag. Talt med en, en ældre mand, i en kajakmodel fra 50’erne, meget hyggeligt. Ellers ligger der utroligt mange kajakker ved sommerhusene. Men efter som jeg er ud fro Stokholm, så er det endeligt utroligt at jeg ikke ser flere kajakker og både. Mist humør var noget højre i dag, da jeg fra middag af fik en god hastighed og her er meget flot. Så det blev en fin dag, efter 16.30 begyndte jeg at se efter en lejrplads, med mulighed for at få lidt strøm. Kl. 17 fandt jeg en fint sted så det ud til, et færgeleje, hvor der var en bådrestaurant, forsamlingshus og en fin lille skov til lejrplads. Gik i land fik pakket ud og slået telt, samt hængt mit tøj til tørre rundt omkring. Så fik jeg pakket de ting jeg skulle have ladt og gik en tur. Selvfølgelig var der ingen udvendigstik i de offentlige bygninger, ledte og ledte. Men kunne se stik ude ved Bådrestauranten, men havde det svært ved at gå der ud selv om der er lukket, var en bro på 20 meter. Så kom der en ungmand, men han arbejde der ikke. Ringede på deres telefon, men fik kun en telefonsvare. Til slut tillod jeg mig at få der ud og ”låne” lidt strøm. Håber ingen tror jeg vil stjæle, men der kom ingen folk. Så undskyld til ejerne og håber det er ok, når jeg nu ikke kan spørge.

Igen gik aften med at snakke telefon, gør klar, osv. De næste dag, får jeg sydlig vind, så håber det giver forsat skub i tingene. Nu knækker jeg ind i den Bottenhavet, nu starter jeg en lille rundtur op, kan næsten se til Finland her fra, hvor jeg kommer ned igen.

Ellers Tillykke til Per, fra Kerteminde, med gennemførelse af det Danske rød-hvide bånd.

Erik

Indlægget er opdateret: 10. december 2020

Skandinavien rundt i kajak, bog, køb her!