Jeg træner hele året rundt, da det er en stor del af min livsstil. Men det kræves at man styrketræner, op til ekspeditioner og større ture, de muskelmasse er noget bedre end spise helt vildt og slæbe på en masse ekstra fedt.

Jeg har styrketrænet i mange år, og det der passer mig bedst, ud fra de vilkår man nu har, med tid til rådighed og andre gøremål, er at træne hele kroppen igennem, 3 gange om uge, på den måde når jeg hele kroppen igennem flere gange, end hvis jeg f.eks. delt træning ud på 2-3 dage for at nå hele kroppen igennem. På den her måde når jeg også 3 gang kondi træning.

Ud over det går jeg rigtigt meget, det kan jeg takke vores hund for, men det giver en del km, hver dag. Da vi går mellem 1½ og 2 timer samlet hver dag.

Tidsmæssigt, får jeg ikke mere ud af at træne mellem 45 og 60 min. da er min energi depot brugt., de øvelser jeg primært laver er flere ledsøvelser, for at få mest mulig effekt af min trænings tid. Det har flere undersøgelse vist, samt flere førend inden for træning.

Jeg går efter at træne 4 store muskel områder: Bryst, Ben, Ryg, Mave men suppleret med øvelser for biceps, triceps, skuldre.

De fast flere ledsøvelser der indgår i forskellig afskygninger er: Bænkpres, Squart, træk til bryst / nakke, dødløft, mave, gerne med vægte. Rest tiden op til de 45-60 min. laver jeg så supplerings øvelser, for de andre muskelgrupper.

Der er også mange gode multiøvlerser, f.eks. Old School French Pres, eller hvor man laver curl der går over i pres over hovedet, osv.

Men jeg træner altid ben, den det medvirker til at frigive flere hormoner, til muskelopbygning og muskelforøgelse.

Af og til laver jeg en omgang styrketræning med rent kropsvægt, som armbøjninger til bryst, triceps, kropshævninger, osv.

Men igennem årene har jeg hørt mange forskellige teorier, meninger og “religioner”. Men for mig har øvelser med frivægte og helst flere ledsøvelser, været det bedste.

Men overordnet er det regelmæssig træning, over mange år, der giver de bedste forudsætninger.

(Flere ledsøvelser, er øvelser, der involvere flere led på en gang, på den måde påvirker man flere muskelgrupper. På den måde trænes flere muskel på engang, samt man træner en del koordinering og balance)

Erik

Relateret indlæg

 

Indlægget er opdateret: 7. februar 2018