Efter en god lang nats søvn, var jeg klar til kurset næste sidste dag i Indien. Selvfølgelig med morgentur, før Kursuset sidste meditation, styret af Soham. Som altid er god for en historie og lidt spas. Han havde købt en figur af en ”tyr” i sten, på kun 30 kg, uden lige at tænke over hvordan han får den hjem. Men han fik os sat i gang med at side lidt, så var der vejrtrækningsøvelser. De sidste 20 min, skulle vi side selv og vælge en af de mange teknikker vi har prøvet. Min tanker køre på højtryk, så valgt at holde fokus på min vejrtrækning ved hjerte og så gav jeg bare slip for min tanker og lod dem køre rundt. Gik faktisk ok

Tænk jeg har klaret alle meditationerne, med ”ja-hatten” på, det havde jeg ikke forventet. Der er mange gange det ikke har virket med, også gange hvor jeg har set en lille snert, af hvad andre kan lide ved det. Hvordan jeg selv skulle komme til at bruge det, ved jeg ikke. Vejrtrækningsøvelser kan jeg godt se det gode ved. Så bliver nok en noget light udgave.

Efter meditation kørte Soham, en super ved intets time, men mange ny udfordre stillinger, vi fik rigtigt lov til at arbejde med det mest. En masse muskulær energi og hofteåbner. Så det blev en intets time, hvor jeg var badet i sved, fordi ingen grund til at gøre noget halvt. Lykkes mig også at komme i mange stillinger jeg ikke troede var muligt. Fordi på det seneste har jeg knækket en masse kode, til hvordan jeg skal arbejde især med mit bækken, så jeg har fået mulighed for at strække mine ben på en måde jeg aldrig har kunne før. Så jeg var i strålende humør bagefter.

Jeg fik Nanna til at lære vores gruppe opgave fra i går igennem, da jeg havde skrevet den ren, så de andre kan få den og vi kan få deres. Så var det også tid til morgenmad på hotellet i selvskab med Vivi og Tine.

Næste lektion var ”Undervisnings teknik” da sidste i Indien, med Simon. Vi så på hvad vi skal kunne undervise i til prøve. At vi kun behøver at kunne undervise i det der hedder form, dvs. hvordan vi kommer i de forskellige stillinger, så kan vi putten en masse ekstra på, hvordan man får folk til at præstere mere, ved at tale efter forskellige regler, alle har dog det tilfældes, at jo mindre, des bedre. I dag skulle vi se på det der hedder ”Liking language” som handler om at give ens elever opgaver i den færdig stilling, så de ”snydes” til at blive i stillingen ved at hjerne har en opgave at løse. Kunne være ”Synk dybere i stillinger på hvert åndedræt.”, osv.

Så det gik vi igennem, samt vi prøvede det af to og to. Så vi kunne prøve det af. Det er utroligt så meget det giver at være kort og kontakt og så være stille. Så det passer lige til mig.

Klokken 13 var det slut, det var også dagens sidste time. Tine og jeg gik en ekstra tur, for at se på bronze figurer af de forskellige guder, men fandt ikke noget særligt. Men vi fandt nogle nye stier, i vores ellers meget lille område. Så var det tid til frokost på hotellet, ned i skyggen og vinden.

Jeg brugte eftermiddagen på at få styr på min ting, de fleste andre var ude og bade. Jeg var lidt svimmel, så drak løs.

Resten af dagen skal gå med afslutningsfest. Så kl. 17 skal vi mødes for ende af stranden, til Volleybold og hygge. Så skal vi spise på stranden, har bestilt fælles mad, så skal kun havde drikkevarer med.

Der efter skal vi mødes kl. 20 på en cafe, bar, dansested,  eller hvad man kalder det. Der er resten af aften planlagt til at forgå med lidt underhold. Så det er jeg spændt på, er ikke den stærkes til sådan fester, men det er altid hyggeligt at snakke. I morgen er så sidste dag på kurset her i Indien, før vores uge i Danmark til januar, med eksamen, osv.

Erik

Indlægget er opdateret: 23. december 2017