Solcelle test, Solar Booster 12 watts, Xtorm

Igen har jeg haft brug for strøm på min tur. Denne gang var det tid til at teste et nyt solcelle panel, da min kæreste og jeg skulle til Nepal, og vandre rundt på Manaslu Circuit Trek (kan du læse dagbog fra her).

Denne gang havde jeg en 12 watt solcelle med fra Xtorm, SolarBooster 12 watts (Mobil Solar Panel) fra Power2Go.

Jeg har altid brug for strøm til min iPad, til at læse og opdatere min hjemmeside, ellers havde jeg kamera, satellittelefon og telefon, der skulle lades. Så der var gode mulighed for at teste Solar Booster.

Generelt sad den bag på rygsæk, når jeg gik af sted. Stort set uanset vejr, det er mine erfaringer fordi pludselig er det godt vejr, og så får jeg den ikke taget frem. Her lader den ikke voldsomt meget. Men når vi kom frem, lag jeg den altid ud, helst på et tag, så den havde solen direkte ind på.

For at opbevare strømmen, brugte jeg min PowerBank, Xtorm Power Bank Free 15.000 mAh, som der er en test af her.

Den virkede generelt godt. Da det er et lille solcellepanel, kræver det selvfølgelig sol, for at lade godt. Den lader dog også meget lidt i let overskyet. Det handler altid om at være over sin solcelle og søger for den har optimale betingelser, så virker den super godt.

Det handler selvfølgelig om hvor meget sol der er, hvor meget strøm det giver. Overordnet fik jeg nok strøm, sidste på turen, havde vi en del dårligt vejr, så der fik jeg ikke meget strøm. Derfor søger jeg også altid for at alle mine ting er så opladt som muligt. For at kan udnytte solen, hver gang den er fremme.

Selve solcellen er vandtæt, men du skal være opmærksom på at de ting du lægge i netlomme bag på, nok ikke er vandtætte, hvis det bliver dårligt vejr.

Data Xtorm, SolarBooster

Solcelle test, Solar Booster 12 watts, Xtorm, data

 • Dimensioner: 16 x 26 cm. (3cm bred når sammenfoldet)
 • Farve: sort
 • Solpanel: 12 Watt
  • 2 stk. Paneler
 • 4 stropper til fastgørelse, en i hver hjørne.
 • Lomme, af net til batteri, telefon, eller hvad der skal lades
 • To udgange
  • stk. USB
  • stk. stik til 12 volt, cigar tænderstik.
 • Vægt: 600 gram
 • Medfølger: manual, ladekabel og 12 volt stik
 • Vejledende pris: 699 kr.

Solcelle test, Solar Booster 12 watts, Xtorm, tilbehør

En solcelle, hvor du får forholdsvis meget for penge. I forhold til tilsvarende paneler. Du skal dog ikke sammenlignede det med de store 12 watt paneler, de giver meget mere strøm. Det her et godt alternativ til de mange 4 og 6 watt paneller der er.

Som jeg kan se det, er der kommet en ny model nu, men med mere vandtæt lomme til batterier og andre ting der skal lades op. Den har fået  2 USB (hun) udgange, hvilket er rigtig gode forbedringer.

God fornøjelse

Erik

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 21. april 2020