Rygsæk anmeldelse, Klymit Motion 60, Erik B. Jørgensen, Nepal

Jeg elsker at blive overrasket, især når det gælder grej og udstyr. Jeg går altid nysgerrigt rundt og kikker og søger på nettet, for at se om der kommer nyheder, der kan gøre mit liv lettere.

Jeg var på jagt efter en super let rygsæk til mindre ture. Det startede med jeg skulle finde en let rygsæk til min kæreste, når vi er på tur. Da hun går med en 10-15 kg, er der ingen grund til at have en rygsæk der vejer alt for meget.  I min søgen faldt jeg over Klymt Motion 60 og da jeg så så den ved Ib, i Outdoor Rødovre, var jeg solgt.

Ib hjalp mig med at få fingrene i en. Den var til mig, da den er meget lang i ryggen og desværre måtte min kæreste vente.

Jeg var meget spændt på “Klymt Motion 60”, fordi den er meget let, 1300 gram for en 60 liter rygsæk. Det gør at alt er lavet i tyndere materiale og deres rygstøtte er en aluminiumsbøjle og en luftpude/underlag i ryggen. Luftpuden/underlaget, kan pustest op alt efter hvor stiv rygsækken skal være.

Mit første indtryk var meget positivt, fordi den virkede solid selv om den er let og tynd. Noget af det jeg var faldet for, var at det lignede en rigtig rygsæk. For mig er det vigtigt med lommer, så jeg kan komme til en del af mit udstyr i løbet af dagen og det havde Klymt Motion 60. Den har både toplommer og et stort rum på fronten. Selv i hofte bæltet er der to små lommer. Plus der er to netlommer i siderne til drikkedunk, osv.

Den store test af rygsækken var vores tur til Nepal, rundt på Manaslu Circuit Trek (kan du læse dagbog fra her). Som min kæreste og jeg vandrede sammen med vores guide og en bærer (bærer skulle vi havde med, så hun havde kun lidt kilo fra min kæreste).

Jeg pakkede alt, hvad jeg skulle bruge til de 3 uger og lidt bonus ting. I alt havde jeg mellem 18-20 kg alt efter hvor meget vand og snacks jeg havde med.

Mad behøvede vi ikke havde med, da vi overnattede på gæstehuse. Jeg havde dog taget 3 tørmad og snacks med, så vi havde noget til i løbet af dagen og noget nødmad.

Jeg havde tilladt mig en lille luksus, da jeg havde lidt let yogatøj og en ultra let yoga måtte med, ca. 1,5 kg unødvendigt grej.

Som altid havde jeg en masse elektronik med, solcelle, IPad, satellit telefon, kamera og batterier.  Solcellen var på rygsækken, ellers har jeg alt elektronik i en kamera taske jeg har på brystet. Det giver en super vægtfordeling og jeg tager mange flere billeder, når det er let for mig at tage kameraet op.

Det gave en vægt fordeling på ca. 4 kg for an og 14-16 kg i rygsækken. Det var så dejligt at være super let, efter min ”Alaska på tværs” tur.

Fra dag et har rygsækken imponeret mig, fordi jeg var noget spændt på hvordan det tynde stof ville tage det. På dag et så jeg, at der var en lille sy fejl i toplåget, hvor stoffet var gået lidt fra over en cm. Det var som om stoffet var to delt.  Til trods for det, holdt stoffet bare, jeg kunne intet se efter 3 ugers brug.

For mig fungerede det perfekt, med at pakke i det stor hovedrum (Uden adgang for neden). I toplåget og i lommen på fronten af rygsækken, havde jeg snack, toiletpapir, handsker, osv. jeg skulle bruge i løbet af dagen. I de to lommer på hoftebæltet havde jeg kompas, læbepomade og en lille kikkert i den anden siden. Det fungerede super godt.

Bære systemet er overraskende godt polstret med skum og rygstøtten med aluminiums bøjlen og luftpude/underlaget, gjorde den sad utroligt godt på ryggen og et holdt bare.

Rygsæk anmeldelse, Klymit Motion 60, Luftunderlag i ryggenJeg synes det er meget kreativt og smart tænkt, at bruge en luftpude/underlag i ryggen, det giver en god komfort og er let. Det overraskede mig også hvor godt det holder indtil videre. Luft trykket i ryggen, justeres med en lille håndpumpe.

Det der overraskede mig mest var, at jeg føler ikke, at der er noget jeg behøver at passe ekstra godt på. Det føles og er en fuldblods rygsæk. Der er tænkt over alle detaljerne, med godt bærehåndtag i toppen af rygsækken, nødfløjte i brystspændet.

Rygsækken er let at justere og tilpasse, nøjagtig som alle klassiske rygsække.

Min rygsæk var selvfølgelig fyldt, men jeg følte at jeg havde fint plads til mine ting, selv om det ”kun” er en 60 liter rygsæk.

Det er super fedt ikke at bruge mere end 1300 gram på en god rygsæk, når jeg nu ikke skal bære mere end max. 20 kg.

Jeg mangler at teste om den er vandtæt i regnvejr over lang tid. Det er dog ikke noget jeg regner med nogen rygsække er, så jeg har altid mit grej i vandtætteposer.

Data om Klymt Motion 60

Rygsæk anmeldelse, Klymit Motion 60, data

 • Stof, stærkt og vandtæt
  • 210 denier ripstop nylon på udsatte steder (Meget slidstærkt)
  • 150 denier ripstop siliconiseret nylon
 • Lynlåse, YKK Aquaguard vandafvisende
 • Lommer
  • Toplomme, udvendig
  • Toplomme, indvendig i låg
  • Stor udvendig (side lomme) på bagsiden af rygsækken
  • Netlommer på siden af rygsækken, til drikkedunk, mv.
  • To lommer på hoftebælter, pænt stor, god til kompas, lille kikkert, læbepomade, osv.
 • Stropper til isøkse eller andet grej
 • Kompatibel med væskesystemer
 • Elastikker på bagsiden af rygsæk til påspænding af solcelle, jakke, mv.
 • Nødfløjte i brystspænde
 • Bærhåndtag i toppen af rygsækken
 • Vægt: 1250 gram (2,7 lbs)(1120 uden  AirBeam Frame Sheet)
 • Volumen: 60L (55L + 5L i lommer)
 • Livvidde: 71-102 cm (28-40”)
 • Torsolængde: 40-51cm (16-20”) Den er meget lang selv i mindste størrelse
 • Anbefalet maksimal vægt: 25 kilo (55 lbs)
 • Klymit Motion 60, hjemmeside

En rygsæk jeg klart kan anbefale du tjekker ud, hvis du skal have en lille let rygsæk, som har så meget nytænkning i sig.

Den har kun en ulempe, det er den er meget lang i ryggen, selv i små modeller, så er du ikke så høj, passer den desværre ikke til dig, men prøv den og se om den passer dig.

Erik

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 5. april 2021