Det blev en kold nat i nat, omkring de minus 20 grader. For alt de fleste er det første gang, de prøver at sove i det. Det kræver lidt omtanke og få lukket soveposen ordentlig til. Alt de fleste af os, sov som en drøm, til det var alvor igen klokken 7.

Vi var på farten igen kl. 0920. Det var forsat køligt, men solen havde allerede fat, så det blev stille og roligt varmere. Hurtigt blev det nødvendigt at regulere tøj, det blev varmt, men ikke helt let at klæde sig rigtigt, da vi havde en let brise ind i ryggen.

Jeg personligt gik hurtigt til løbeoverdel og short over mine to lag lagt undertøj, da jeg svedte en del. Hovedet og ørene skulle vi have dækket, da den kolde vind gik lige igennem, det lærte en af os, der gik uden noget i 15 min og fik en let for frysning på øret og en lille vabel.

Igen skulle vi igennem 6,5 times arbejde + pauser. Så vi knoklede løs og i dag blev dagen ekstra krydret med nogle stejle bakker med vindskagler oven i. Der skulle virkelig trækkes igennem for at komme op. Alle klarede det super godt, det tog lidt på tempoet og kræfterne forsvandt stille og roligt hen over dagen.

Humøret var højt og vi slog lejer klokken 1735, midt i en masse vindskagler, så vores teltet ligger lidt spredt for at få nogle plane steder. Det tog lidt tid at slå telt, da sneen var meget hård. Desværre var lynlåsene gået i stykker på inderteltet på et af teltene, det kostede lige en lille time, at få det helt op at køre igen. Det lykkes, så håber vi det køre resten af vejen.

Derfor var klokken mange, aftensmaden var klar og Mikaels surprice i dag var røget moskusoksekød, virkelig lækkert. Vi har alle 2 surprice med, så vi har lidt sjov de flest aftner.

Der går utroligt meget tid med at blive klar til næste dag, bare at få smelte sne til vand, der er altid et eller andet der er stykker eller der skal justeres. Soveposerne skal holdes tørre, handskerne skal være helt klar til i morgen. Mange skriver dagbog og det er også rat kunne læse lidt. Før vi ser os omkring er aften gået og det er tid til at gå i poserne, der skal noget søvn til.

Den her aften forsvandt lynhurtigt.

Tak for alle smsbeskederne fra de pårørende.

Erik

P.S: Vi kan ikke se kommentarer, mails, facebook, mv. herude. Vi sætter dog stor pris på alle kommentarer og vil læse dem men stor glæde når vi kommer hjem.( Vi får kun et meget lille udvalg under vejs, via satellit telefon)

Dato: 6. april

Dag / Lejr: 6/6

Pos: N 66 58 50,2 W 48 42 03,1

Distance / Højde: 18,7 km. Vi er gået 218 meter op, ligger nu i 1320 meter

Føre: Igen hård sne, lidt små faner med løs sne. En del vindskagler og bakker

Vejr: Minus 20-10 grader. Masser af sol. Lidt tynde skyer. Let vind fra Nordvest.

Sigt: 2-8 km, alt efter hvor vi er på bakkerne.

Indlægget er opdateret: 10. december 2020