Tænk en hel nat uden noget vind. Det var lige før man blev bekymret, men den var god nok, det blev ved med at være godt vejr. 

 Vi kunne drage afsted i det fineste vejr. Blå himmel, næsten ingen vind og sol, hvor skønt. Morgen kulden hang stadig i luften, så alle var fortsat pakket godt ind. 

Vi begyndte vores rutiner, idag var vi lidt dårlige til at finde et ens tempo, så vi skiftede lidt op og ned. Vi alle har forskellige dage, i dag var jeg slidt fra starten, og det skiftende tempo drænede mig. Så jeg smed lidt kg, så kom jeg stille og roligt oven på igen. Sådan skifter vi alle til at være trætte, time efter time. Der er altid en dag, der er hårdere end andre. Derfor hjælper vi hinanden. Derfor kan vi gå over isen i et meget ens tempo. Derfor hedder det også ”alle for en, en for alle” når vi går op på isen. Vi efterlader ikke nogen, andet end hvis der skulle opstå en alvor skade. Det er heldigvis aldrig sket endnu. 

 Vi nød dagen i fulde drag, så skønt med lang sigt, stille vejr og rimeligt tempo. Det var lige hvad vi havde brug for. Vi fik gået 7,5 effektive timer igen og nået godt 26 km. Nu er vi meget tæt på vores højeste punkt. Det er en stor slette vi går over, så der er ikke nogen top. Om ca. 10 km går det nedad igen. Det er ikke sådan vi kommer til at mærke det går ned ad, de næste mange dage, fordi det går langsomt nedad, lige som det fik langsomt opad. Forhåbentlig kommer vi til at se det på farten. Ned ad kommer vi til små bakker også, da landskabet bugter sig, lige som alle andre steder. 

Vi håber alle på nogle flere flotte dag. Lykkes det at komme godt videre i morgen, så bliver det her vores ”Highcamp”. Det har vi fejret i dag, ved Tom havde kransekage med. Vanen tro, sidder vi og gør klar til endnu en dag. 

Erik 

 Dato: 20 april 

Dag/lejr: 19/18 

Km/km i alt: 26,1/303,0 (forventer i alt ca. 570 km) 

Højde: 2470 

Vejr: minus 10-13 grader. Meget få lave skyer, sol og blåhimmel. Næsten ingen vind.

 P.S: • Husk at følge med, undervejs på vores GPS-kort, hvor du kan se LIVE hvordan det går: komud.dk/gps-kort/ •

Læs meget mere om hvordan du kan krydseindlandsisen her, beskrivelse, billeder, videoklip og krav: diteventyr.dk/kryds-indlandsisen

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022