Selvfølgelig kom der kraftig vind i løbet af natten, jeg var seriøst ved at frygte, at vi ikke kunne kom afsted i dag. Klokken 7 stod jeg op, uden at vække de andre. Jeg tog tøj på og gik ud og kikkede. Det blæste en god vind fra syd, men masser af snefygning, skyerne lå lavt, men over det hele var der blå himmel og sol. Det virkede heller ikke så koldt, senere tjekkede jeg termometeret, det var minus 10 grader. 

Jeg vækkede alle og skød afgang en halv time, men håb om vinden lagde sig lidt mere. Selvfølgelig lage vinden sig ikke, så vi drog afsted i 10-15 m/s fra syd, lige skråt ind i hovedet. Vi fandt ind i rækken og gik der ud af, nu var det spændende hvordan alle havde det. Vinden gør det ikke lettere at finde den rette påklædning og få beskyttet ansigtet, uden at solbriller eller skibrillerne dugger. Nadja virkede friskere og Monica har ondt i fingrene og de skal holdes varme, så hun har svært ved at bruge stavene ret meget. Derfor omfordelte vi nogle kg igen. 

Tempoet var ikke højt, men det gik, forholdene taget i betragtning. Det stod hurtigt klart det ikke blev en lang dag. Vejret trak ekstra energi, sneskagler tog toppen af farten. Ud over det var det vigtigt at alle forblev varme, især Monica’s finger. Vinden gjorde det let for mig, fordi alle kunne forholdsvis let holde retningen, alle viste at vinden skulle bare stå rigtig irriterende ind i hætten. 

Sådan sled vi der ud af, men efter time 4, snakkede jeg lidt med alle og besluttede at slå lejr efter næste time. Men efter 45 min var det nok, flere var kolde. Vi slog lejr og byggede snemure. Nu er vi som altid i vores telte og samler kraften til den videre tur. Det var dejligt at komme videre, men ikke helt nok. Vi må give den gas, når det går nedad og vejret bliver bedre. Det er om at bruge vores kræfter klogest også må vi håbe vejret er med os de sidste uger. 

Erik 

Dato: 18 april 

Dag/lejr: 17/16 

Km/km i alt: 13,8/252,5 (forventer i alt ca. 570 km) 

Højde: 1324 

Vejr: minus 13-10 grader. 10-15 m/s fra syd, masser af snefygning. Lave skyer over det blåhimmel og sol. 

P.S: • Husk at følge med, undervejs på vores GPS-kort, hvor du kan se LIVE hvordan det går: komud.dk/gps-kort/ •

Læs meget mere om hvordan du kan krydseindlandsisen her, beskrivelse, billeder, videoklip og krav: diteventyr.dk/kryds-indlandsisen

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022