Når maverne er fyldt efter en hård dag, finder vi hurtigt poserne. Vi sov alle godt og trykt selv om vi havde set bjørn. Vi havde sat vores klokker ud på affaldet, hvis det skulle være.

Men den her isbjørn er vi ikke bange for, den har vist hvor bange den er for mennesker. Dem jeg er bange for, er dem jeg ikke ser, eller først ser helt tæt på.

Efter en god nats søvn, vågnede vi på skift og lå og læst og blundende igen. Ved 13 tiden var der stille og roligt gang i alle og vi spiste hver især vores morgenmad og nød en kop varmt at drikke.

I dag var der ikke så meget at se, og vi havde god tid. Jeg havde rendt lidt frem og tilbage mellem teltet og vandet og lavet mærker, fordi vi ville af sted ved lavvande, og det så ud til at ville indtræffe kl. 23.

Vi alle brugte det meste af dagen på at læse og slappe af. Afbrudt af gå ture.

Henrik gik en lang tur på stranden, på jagt efter sten eller hvad han nu laver. Bjørn var en tur ind i baglandet.

Senere gik Per og jeg en tur ind i en anden del af baglandet. Vi fandt som altid gamle skelletter af døde moskusokser, så en masse Bramgæs, et par islommer og kjover. På tilbage vejen kunne vi se Bjørn og Henrik gå efter en moskusokse og tage billeder. Det var den enlige moskusokse vi så, da vi kom i går, der var kommet forbi igen.

Vi så lidt på Danske villa, den gamle fangstmand, men den var ikke noget at skrive hjem om. Den var ikke lavet ret flot og var mere en ruin.

Derfor blev resten af dagen brugt i teltet, de fleste tog en lille lur igen og læste. En enkelt polarræv lage vejen forbi, det er altid hyggeligt.

Klokken 22.50 var vi pakket og klar til at padle af sted. Vejret var dejligt stille og flot. Vi padlede syd over. Efter en time og et lille kort hvil, krydsede vi over fjorden for at se ”Mellem hytten” en lille hytte, der er sat flot i stand. Vinduet var desværre faldet ud og lå indvendigt. Så Per var i gang med den store operation og fik sat vinduet i igen. Det blev til en kort pause. Før vi begav os tilbage over fjorden mod Loch Fyne hytten. Vi nød den flotte aften og så en del moskusokser på begge sider af fjorden, helt sikkert 14 stk. i alt.

Der var rigtige mange fugle aften igennem, de sædvanlige. Bramgæs, eddefugle, havterne, mallemut, måger, islom, præstkraver og stenvender.

Klokken 4 kunne vi ro rundt den lille tange og lægge til ved Loch Fyne hytte, kystens perle. Det er en helt enestående hytte. Den virkelig er flot lavet og i god stand, med side skuer, slæder og hvad der skal være. En død gamle moskusokse tog i mod os foran døren.

Vi bar al ting op også kajakkerne, fordi de næste dage skal vi bære alle vores ting over land til Moskusokse Fjorden. Det bliver rigtigt sjovt – eller ikke. Vi stor trives alle, det er forsat en oplevelse for livet.

Klokken er mange, Per laver mad, de andre hentede vand. Nu skal vi bare have maden færdig og i seng.

P.S: Tak for de forskellige hilsner. Vi kan ikke selv se dem før vi kommer hjem, men får uddrag sendt op på sms. Da jeg sender alt over satellit telefon kan jeg desværre ikke vise jer flere og bedre billeder før vi er hjemme. Men, så skal jeg nok lægge en masse op.

Dato: 29-30. juli

Dag / Lejr: 7/7

Pos: 73 40 577 / 21 51 417

Distance: 25,2 km (i alt 5t10min)

Vejr: 5-8 grader, let vind fra Nord, rygvind. Skyfrit til mange tynde lave skyer sidst på aften. Havblik og skønt

Sigt: 30-50 km

Erik

Indlægget er opdateret: 10. december 2020