Slædepatruljen Sirius - Årets gang - Isbjørn, billede af Erik B. Jørgensen

Mandag aften skal eleverne på Vinderup Realskole, forældre og andre interesserede, høre foredraget “Et år ved SIRIUS” med mig. Endnu en gang håber jeg, at historien drager, som da jeg så en isbjørn for første gang:

Vi lå og sov i vores telt, og pludselig begyndte hundene at gø Min makker åbnede det lille vindue i teltet, og kiggede ud, “BJØRN” brølede han. Vi sprang ud af soveposerne, på med støvler, og for ud. Men da vi sov om dagen, og kørte om natten på grund af frosten, blev vi blændet af sol – så mens jeg missede med øjnene, fik jeg fat i min riffel på siden af slæden og vendte mig om, og der ude ved den sidste hund, stod den største han-isbjørn jeg har set . Vores hund, Hanger, prøvede forgæves, at løbe sin vej; men 1 meter kæde er ikke meget. Bjørnen kunne ikke forstå hunden ikke løb, så den stod og slog efter ham, som i slow motion, som han lige skulle se hvad det var.

Min makker råbte “SKYD”, for vi skulle nødig miste hundene, men jeg stod i en vinkel hvor det var umuligt, at skyde uden at ramme hundene. Min makker kom ud på siden af bjørnen og skød en lyskugle mod den, så den trak væk. Herefter løb vi tilbage til slæden og fik kameraerne frem og fik taget en masse billeder før vi jog isbjørnen væk. Herefter gik der dog lidt før vi kunne sove igen.

Her er lidt andre historier fra Slædepatruljen Sirius:

 

 

Samt en fortælling om toiletbesøg på den Grønlandske Indlandsis:

 

Jeg håber du var godt underholdt.

Erik

Opdateret 2. feb. 2018

 

Relateret indlæg

 

Indlægget er opdateret: 4. december 2023